Eurofutball: ősi riválisa otthonában lett bajnok a Dinamo Zagreb

Vágólapra másolva!
2023.04.30. 20:36
null
A Young Boys egy év szünet után visszahódította a bajnoki címet a Zürichtől (Fotó: Facebook/BSC Young Boys)
Több európai labdarúgó-bajnokság is eldőlt vasárnap: Svájcban a Young Boys, Horvátországban a Dinamo Zagreb, Bosznia-Hercegovinában a Zrinjski Mostar hódította el a bajnoki trófeát.

HORVÁTORSZÁG. A Dinamo nem akárhol: az ősi rivális otthonában tette biztossá, hogy megszerzi a bajnoki címet. A vasárnap esti derbin a Hajduk Split futballozott jobban – Lovrencsics Gergő sérülés miatt nem léphetett pályára a hazai csapatban –, több helyzete volt, de nem volt képes betalálni a fővárosiak kapujába, maradt a 0–0. A döntetlen azt jelenti, hogy a hátralévő négy fordulóban a Hajduk már nem előzheti meg a 12 pontos előnyben lévő Dinamót; pontszámban még utolérheti, de az egymás elleni eredmények miatt biztosan mögötte marad. A Dinamo sorozatban hatodszor, összességében 24. alkalommal lett Horvátország bajnoka.


SVÁJC. Az előző idényben fél évig Varga Kevint is foglalkoztató berni „sárga-feketék” rendkívül domináns teljesítménnyel értek fel a csúcsra: 18 győzelem mellett 10 döntetlen és mindössze három vereség a csapat mérlege. A vasárnap a Luzernt 5–1-re verő Young Boys története során 16. alkalommal emelte magasba a bajnoknak járó trófeát.

SVÁJCI SUPER LEAGUE
31. FORDULÓ
Young Boys–Luzern 5–1

BOSZNIA-HERCEGOVINA. Bár négy forduló még hátravan a bajnokságból, vasárnapi győzelmével a Zrinjski Mostar megszerezte az aranyérmet. A mostari horvátok klubja – amely a Posusje elleni idegenbeli 2–0-val ledolgozhatatlan előnyt szerzett – megvédte bajnoki címét, és immár nyolc elsőséggel tartja a bosznia-hercegovinai rekordot a jelenleg csak a tabella ötödik helyen álló, ötszörös bajnok Zeljeznicar előtt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik