Eurofutball: a Sahtar megint megverte a Dinamót, küszöbön az újabb bajnoki cím

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.31. 20:07
null
A Sahtar-játékosok boldogsága érthető, nagyon közel kerültek az újabb bajnoki címhez (Fotó: Twitter/FC Shakhtar)
A Sahtar Doneck 3–1-re legyőzte a Dinamo Kijevet az ukrán fővárosban a helyi labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának második körében, a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követő első fordulóban, ezzel (újabb) nagy lépést tett sorozatban a negyedik bajnoki címe felé, hiszen már 16 pont az előnye a második helyezett Zorja előtt.

 

A kijevi mérkőzésen – melyen a Sahtar volt a pályaválasztó – a fővárosiak szerezték meg a vezetést a 38. percben, ám a donecki együttes Marlos duplájával, valamint honfitársa, a 19 esztendős Marcos Antonio góljával fordított.

A Sahtar ebben az idényben mindháromszor megverte a Dinamót a bajnokságban, tavaly augusztusban 2–1-re, míg novemberben 1–0-ra nyert, a kupában és a Szuperkupában azonban a kijevi alakulat jött ki győztesen a két csapat párharcából. A két rivális ebben a szezonban még egyszer, július 4-én is összecsap egymással.

Az ukrán bajnokság rájátszásából még nyolc forduló van hátra, a Sahtar előnye 16 pont az első helyen, a Dinamo Kijev pillanatnyilag csak a negyedik.

Fehéroroszországban a BATE Boriszov egy első félidei tizenegyesgóllal 1–0-ra legyőzte az Iszlocs Minszket, ezzel három pont fórra tett szert a tabella élén, miután a második Energetik BGU botlott a hétvégén.

UKRÁN BAJNOKSÁG
FELSŐHÁZ, 2. FORDULÓ
Sahtar Doneck–Dinamo Kijev 3–1

LENGYEL BAJNOKSÁG
27. FORDULÓ
Wisla Plock–Korona Kielce 1–4
Cracovia–Jagiellonia 0–1
Lechia Gdansk–Arka Gdynia 4–3

FEHÉROROSZ BAJNOKSÁG
11. FORDULÓ
Energetik BGU–Vityebszk 3–3
BATE–Iszlocs Minszk 1–0
Ruk Breszt–Dinamo Breszt 1–4

CSEH BAJNOKSÁG
26. FORDULÓ
Teplice–Opava 2–2
Bohemians 1905–Ceské Budejovice 3–2
Karvina–Sparta Praha 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik