Eurofoci: ezrek rohantak a pályára Svédországban – bajnokavatások

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.12. 13:08
null
Svédországban az AIK-hoz került a bajnoki serleg (Fotó: AIK)
Az elmúlt héten több, tavaszi-őszi rendszerű európai, élvonalbeli bajnokságban is bajnokot avattak, így Svédországban, Norvégiában, Észtországban és Litvániában is.

Svédországban kilenc év után lett ismét bajnok az AIK, miután 12 ezer ember előtt 1–0-ra győzött a Kalmar vendégeként, így pedig hiába nyert a Häcken ellen a Norrköpping is, megmaradt a kétpontos hátránya, így a 2. helyen végzett. Az AIK meccsén az utolsó percekben már felsorakoztak az ünneplésre készülő vendégszurkolók az oldalvonal mellett, és a lefújás pillanatában elözönlötték a pályát.

Norvégiában a Rosenborg egy fordulóval a bajnokság vége előtt ünnepelhetett, miután a hétvégén győzött 1–0-ra a Start vendégeként, az eddig 2. helyen álló Brann pedig kikapott 3–1-re a Kristiansandtól. Az immár 26-szoros bajnok Rosenborg sorozatban negyedik alkalommal ünnepelhetett aranyérmet, miután egy fordulóval a vége előtt hét ponttal vezet a 2. Molde és nyolccal a 3. helyre visszacsúszó Brann előtt.

Észtországban a Nomme Kalju története második bajnoki címét könyvelhette el, miután az utolsó fordulóban 4–1-re legyőzte a Trans csapatát. Az utolsó forduló előtt még három csapatnak volt esélye a bajnoki címre, ebből kettő, az FCI Levadia és a Flora egymással találkozott. A Levadia hazai pályán 2–1-re győzött, de miután a listavezető is nyert, így 86 ponttal bajnok lett, a 84 pontos FCI Levadia és a 83 pontos címvédő, a Flora előtt.

Litvániában az FK Suduva már múlt szerdán megvédte a címét, így az is belefért, hogy a hétvégén, az utolsó fordulóban, otthon kikapjon a 2. helyen álló Zalgiristől, amely így a végén két ponttal maradt csak le a bajnoktól.

Az már korábban eldőlt, hogy Moldovában a Sheriff, Fehéroroszországban a BATE, Kazahsztánban az Asztana (Kleinheisler László csapata), Finnországban a HJK, Írországban a Dundalk, Lettországban az FC Riga, Feröeren a HB, Izlandon pedig a Valur 2018 bajnoka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik