B. Z.
2023.02.07 09:43 Frissítve: 2023.02.07 11:21

Edzősors: ukrán kapitányt vitt Örményországba Varga Sándor

Olekszandr Petrakov U20-as világbajnok lett az ukránok élén, az örmény válogatottal az ősi rivális törökök ellen kell bizonyítania első meccsén.

Petrakov irányítja az örmény válogatottat (Fotó: AFP)

 

Ukrán szakember irányítja immár az örmény válogatottat: Olekszandr Petrakov két és fél évre írt alá, az Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig. Az ügyletet kárpátaljai ügynöke, Varga Sándor bonyolította le.

„Petrakov legutóbb az ukrán válogatott szövetségi kapitánya volt kétezerhuszonegy óta, majdnem kijutott a csapattal a világbajnokságra, csak az utolsó akadályban botlott el a csapat Walesben a pótselejtezőn, már a háború idején – mondta lapunknak Varga Sándor, aki Sztanyiszlav Csercseszov jelenlegi és Szerhij Rebrov előző FTC-edzőnek, illetve a korábbi ukrán szövetségi kapitánynak, a játékosként aranylabdás Oleh Blohinnak az ügynöke. – Több mint harminc éve edző, évekig dolgozott a Dinamo Kijevnél, és több mint tíz esztendeig állt az ukrán szövetség alkalmazásában, a különböző korosztályos válogatottakat irányította. kétezertizenkilencben az U20-as csapattal megnyerte a világbajnokságot! Jó munkát végzett a felnőttválogatott élén is, az örmények pedig kapva kaptak az alkalmon. Ismerték már jól: a legutóbbi Nemzetek Ligája-sorozatban két meccsen nyolc gólt kaptak az általa irányított ukrán csapattól. Örömmel fogadták, és az első meccse éppen Törökország ellen lesz… Mondanom sem kell, mekkora a rivalizálás a két ország között történelmi okokból, óriási a készülődés.”

Vargától megtudtuk: Petrakov kötődik hazánkhoz is. „Évekig itt élt Magyarországon, volt az orosz hadseregnek egy focicsapata valamelyik alacsonyabb osztályban, ott játszott. Itt született a lánya is, tud egy kicsit magyarul. Szívesen dolgozna Magyarországon, de most erre nem volt lehetőség, ám nem elképzelhetetlen, hogy egyszer edzősködik még nálunk.”            

 

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…

2023.03.25 22:59:25

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.