B. Z. 2021.08.08 11:00 Frissítve: 2021.08.08 11:16

Edzősors: Szerhij Rebrov élete lehetősége előtt áll

Az ukrán futballszövetség továbbra is Szerhij Rebrovot szeretné szövetségi kapitánynak, akinek élete vágya teljesülne a kinevezéssel – de mit szólnának ehhez az arabok?     

Szerhij Rebrov élete lehetősége előtt áll (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Varga Sándor (Fotó: Dömötör Csaba)

Lapunk érdeklődésére Varga Sándor játékosügynök, a londoni székhelyű CAA Base ügynökség kelet-európai igazgatója megerősítette, ügyfele, Szerhij Rebrov a nagy várományosa az Andrij Sevcsenko távozásával megüresedett ukrán szövetségi kapitányi poszt­nak.

„Van egy nem titkolt megállapodásunk évek óta, hogy ha Andrij Sevcsenko távozik az ukrán válogatott éléről, Szerhij Rebrov lesz az utódja – mondta lapunknak a kárpátaljai Viskről származó Varga Sándor. – Ezt a Ferencváros elől sem titkoltuk el. Szerhijnek ez sokkal többet jelent a futballnál vagy egy munkahelynél, rendkívül fontos neki, hogy így szolgálhatja hazáját. De egyelőre semmi sem dőlt el, a szövetség felkérte hivatalosan a munkára, de még zajlanak az egyeztetések.”

A játékosügynök elárulta, Andrij Sevcsenko távozása meglepte.

„Azt gondoltam, ha Andrij egyszer elhagyja a válogatott kispadját, azért teszi meg, mert kap egy elutasíthatatlan ajánlatot a Milantól, a Chelsea-től vagy valamelyik nagy klubtól. Ám erről szó sincs. Szerhijnek is furcsa most így a helyzete, mert tulajdonképpen úgy kellene átvennie a válogatottat, hogy annak szinte semmi esélye kijutni a katari világbajnokságra, miután az első három selejtezőn egyaránt döntetlent játszott Franciaország, Finnország és Kazahsztán ellen” – fogalmazott Varga Sándor.

Mint ismert, a Ferencváros éléről a nyáron távozó ukrán szakembert június eleje óta szerződés köti új klubjához, az arab emírségekbeli al-Ainhez. Ennek kapcsán Varga Sándor lapunknak azt mondta:

„Az arabok örültek, amikor Szerhijt szerződtették, nem is akarták elhinni, hogy sikerült ilyen nagynevű edzőt magukhoz csábítani. Most természetesen el vannak keseredve, miután a világsajtót is bejárta az esetleges hazatérése, de azt hiszem, ők is megértenék, milyen kihagyhatatlan lehetőséget kínált az élet Szerhijnek. De ismétlem: semmi sem dőlt még el.”         

2021.11.30 21:42:20

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az európai labdarúgás egyik legfontosabb trófeája.

2021.11.30 19:25:31

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A szentgyörgyiek már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert.

2021.11.29 19:37:01

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Helyszíni riport Borsod-Abaúj-Zemplén megye súlyos szegénységben élő, eldugott vidékeiről.