DAC: Sikeresnek mondhatjuk az idényt – Veszelinov Dániel

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.05.28. 12:13
null
Veszelinov Dániel elégedett az idénnyel (Fotó: Lelkes Ernő)
Veszelinov Dániel április elején kapott lehetőséget a DAC kapujában. Megragadta az alkalmat, remekül védett a hátralévő kilenc meccsen. Oroszlánrészt vállalt abból, hogy a felvidéki csapat sorozatban ötödször kijutott az európai kupaporondra. A magyar U21-es válogatott kapusa remekül teljesített a mindent eldöntő, Trencsén elleni találkozón, amelyet 2–1-re megnyert a DAC. A találkozó után a Nemzeti Sportnak beszélt a múltról és a jövőről.

 

– Milyen meccs volt?
– Nagyon nehéz. A Liptószentmiklós elleni sem volt könnyű, de ez egy döntő volt. Ilyenkor mindenkin nagyobb a nyomás. Tudtuk, hogy a Trencsén nagyon jó csapat, ezt be is bizonyította, egész meccs alatt jól tartotta a labdát. Nekünk viszont remekül működött a védelmünk. Összességben nem játszottunk jól, de a lényeg, hogy megvan az európai kupaszereplés.

– Mi döntött a DAC javára?
– Hogy több gólt szereztünk. Összeszedettek is voltunk, le a kalappal a srácok előtt, óriásit küzdöttünk. Minden elismerésem a csapaté. Próbáltam maximálisan összpontosítani, s volt pár védésem, örülök, hogy ezekkel segítettem a csapatot.

– Benne volt a pakliban, hogy nem tudja folytatni a találkozót.
– Az első félidőben térddel összeütköztem a vendégek játékosával. Fájt, de folytattam.

– Felkészült a trencséni játékosokból?
– Igen. Mindenkiről tudtam, hogyan fejezi be a támadásokat, tudtam, mire számítsak. Sajnos a gólnál takarásból lőtt a játékosuk, próbáltam reagálni, de nem sikerült hárítani. Bíztam benne, hogy sikerül megszereznünk a győztes gólt.

– Mit érzett, amikor öt perccel a befejezés előtt Krsztovics betalált?
– Leírhatatlan érzés volt, ennél jobb nincs. Mondhatjuk úgy, hogy az idény legnagyszerűbb élménye volt. Szinte felrobbant a Mol Aréna, óriási volt az öröm. Nagy érdemei vannak a győzelemben a szurkolótábornak. Köszönjük a fergeteges buzdítást, a remek hangulatot. Igazi tizenkettedik játékosa volt a csapatunknak.

– Egészében hogyan értékeli az idényt? Úgy zár, hogy ön a DAC első számú kapusa.
– Örülök, hogy megkaptam a lehetőséget, igyekeztem a legjobbat nyújtani, segíteni a csapatot. Végül sikerült kiharcolni az Európa-konferencialiga-szereplést, így sikeresnek mondhatjuk az idényt. Azonban van hiányérzetem is, előbb is végezhettünk volna. De ez ilyen idény volt. A jó tapasztalatokat át kell vinni a következő szezonra.

– Jön a pihenés?
– Még nem. Szombaton csatlakozom az U21-es válogatotthoz, két selejtezőmeccs vár ránk. Utána egy kis szabadság, valószínű otthon leszek, esetleg leugrom a barátnőmmel a horvát tengerhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik