DAC: Nem akartam kockáztatni – Kalmár a hétvégi sérüléséről

DUDUCZ TIBOR (Zólyombrézó)DUDUCZ TIBOR (Zólyombrézó)
Vágólapra másolva!
2022.08.08. 14:01
null
Kalmár Zsolt újra csapatkapitányként vezette ki a dunaszerdahelyieket (Fotó: DAC 1904 Facebook)
Kalmár Zsolt hosszú idő, 494 nap után volt tagja újra a dunaszerdahelyi labdarúgócsapat kezdő tizenegyének, azonban a Podbrezová–DAC (0-0) szlovák bajnoki mérkőzést nem játszotta végig. Azóta kiderült: az első félidő hajrájában összeszedett sérülése szerencsére nem súlyos.

 

„Nagyon jó érzés volt ismét az elejétől a pályán lenni. Más kezdőként játszani, mintha meccs közben lép pályára az ember” – mondta a Nemzeti Sportnak a zólyombrézói találkozó után Kalmár Zsolt, aki a 40. percben egy rúgás után a földön maradt, és hevesen integetett a dunaszerdahelyi egészségügyi stáb felé.

„Megkaptam a labdát, az első érintésből lefordultam, majd az ellenfél játékosa elérte a bal bokámat. Lehet, hogy rátalpalt, majd ráesett, nem tudom pontosan. Megijedtem, hallottam egy kis roppanást, és mivel fájdalmat is éreztem, a szünetben mondtam, hogy nem szeretnék kockáztatni, inkább lejönnék. Úgy tűnik, szerencsére nincs nagy baj, szerintem pár nap, és helyre fog jönni a bokám” – mondta a magyar játékos.

Az újonc otthonában lüktető meccset, összesen 36 lövést látott a közönség – Kalmár szerint a támadó szellemben futballozó együttesek összecsapása akár 6–6-ra is végződhetett volna.

„Nagyon jó csapat ellen játszottunk, de ha az elején kihasználjuk a két nagy lehetőségünket, a mérkőzés másként nézett volna ki. Maximálisan odatettük magunkat, csak egy gond volt: nem lőttük be a helyzeteinket – folytatta a 27 éves karmester, aki szerint azért van mit javítani a játékon. – Nagyon gyorsan akartunk támadást vezetni akkor is, amikor meg kellett volna nyugtatni a játékot. De ez egyelőre a csapatépítés időszaka. Jó úton haladunk, és mostantól már Bukarestre fókuszálunk. Csütörtökön nagy meccs vár ránk!”

A DAC csütörtök este visszavágót vív az Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójában; az első, dunaszerdahelyi összecsapást az FCSB nyerte meg 1–0-ra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik