DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2022.06.23 13:39 Frissítve: 2022.06.23 14:29

DAC: kemény edzések után biztató teljesítmények

Adrián Gula edző egy hete vezeti a DAC-ot, amely ezalatt két felkészülési találkozón lépett pályára. A másodosztályú Pohronie elleni siker után szerdán 0–0-s döntetlent ért el a bajnok Slovan Bratislava ellen.

Edzője és játékosai szerint is jó úton jár a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)

Tíznapos szabadsága után Veszelinov Dániel először védte a hazai kaput.

„Egy kicsit feltöltődtem, frissen, új célokkal jöttem vissza. Keményen nekivágtunk – mondta lapunknak a magyar kapus, aki a Slovan ellen több remek védést mutatott be. – Elég sok dolgom volt, örülök neki, hogy nem kaptam gólt. Legfőképp annak örülök, hogy betartottuk azt, amit az edző kért tőlünk. Gyorsan, taktikusan játszottunk, a hibák azonban még benne vannak a játékban. Felkészülési meccs volt, van időnk javítani.”

A Dunaszerdahely Szánthó Regő lövésénél volt legközelebb a gólhoz, labdájával a keresztlécet találta el.

Picit bosszant, hogy a labdát kicsivel közelebb tettem le a kapuhoz, mint ahogy azt a játékvezető mutatta, hiszen ha pont onnan lövöm el a szabadrúgást, valószínűleg beakad, így éppen az a néhány centiméter hiányzott. Egyébként jól találtam el a labdát, reméljük, legközelebb bemegy – mondta a klub honlapján a 21 éves játékos, aki jellemezte az egyhetes munkát Adrián Gula vezetése alatt. – Fáradt vagyok, nagyon kemény edzéseink vannak, ilyenkor ez kell. Nemsokára jön az Európa-konferencialiga előselejtezője, kell a terhelés, mert sűrű lesz a program.”

„Hasznos információkat szereztünk a saját játékosainkról és magáról a csapatról is. Láttuk, hogy a futballistáink hajlandóak dolgozni. Folytatnunk kell a megkezdett munkát, de örülök az ilyen meccseknek. Rövid ideje vagyok a csapat élén, és még a válogatottak sem álltak a rendelkezésemre. Ebből a szempontból nehezebb a munkánk, hiszen már július 7-én nehéz összecsapás vár ránk az Európa-konferencialigában – nyilatkozta Adrián Gula, a DAC mestere.

A Slovant csapatkapitányként Holman Dávid vezette.

„Dávid súlyos sérülésből épült fel, fél évet kihagyott. Szüksége van rá, hogy fokozatosan vegye fel a ritmust. Ez az edzésekre és a meccsekre is vonatkozik. A héten jól érezte magát, ezért megegyeztünk, hogy a DAC ellen 60-70 percet játszik. Örülök, hogy kibírta, de tudjuk, hogy javulnia kell. Nagyon hosszú volt a kihagyása, türelmesnek kell lennie. Ilyen meccseken is kell fokozatosan formába lendülnie, még aktívabbnak kell lennie“ – mondta a magyar játékosról Boris Kitka, a Slovan pályaedzője.
2022.06.22 23:23:16

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

„Vannak még céljaim edzőként, előbb-utóbb visszatérek” – interjú a franciák legendás labdarúgójával.

2022.06.22 22:53:25

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Leginkább három fejeséről híresült el.

2022.02.28 00:24:26

Minden más foci K. Zs.

VB-ÖRÖKNAPTÁR. 61 gazdagon illusztrált epizód az életünket négyévente beragyogó futballcsodáról.

2022.06.18 20:40:25

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Helyzeti előnybe kerülhet, aki minél előbb kialakítja a keretét, amellyel nekivág az új idénynek.