DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
2023.05.25 13:15 Frissítve: 2023.05.26 10:14

DAC: hét játékos biztosan távozik a klubtól – hivatalos

A 2022–2023-as idény heten biztosan távoznak a szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő DAC-ból.

Eric Davis nyolc év után búcsúzott a klubtól (Fotó: DAC)

 

A sárga-kékek már a szombati, Besztercebánya elleni Fortuna Liga-meccs után elbúcsúztak a panamai Eric Davistól, aki nyolc évet töltött Dunaszerdahelyen. 

A klub honlapján megjelent hír alapján távozik a kapus Ricardo Ferreira, a védő Ahmet Muhamedbegovic, s a középpályások közül Enisz Fazlagikj, Andrija Balic, Sebastian Nebyla és Brahim Moumou.

„Az összes futballistának szeretnék köszönetet mondani az elmúlt hónapokban és években a klub érdekében elvégzett elkötelezett munkájukért. A sportmenedzsmenttel és az edzői stábbal való megbeszélések alapján elérkeztünk egy ponthoz, ahol a játékoskeretünk felfrissítése és új futballisták érkezése szükséges. Ezzel az új energiával vágunk neki a harcnak, hogy elérjük a céljainkat, és teljesítsük a hatalmas elvárásokat, amelyek felénk irányulnak” – mondta a DAC-nak Jan Van Daele sportigazgató.

Elmondása alapján Zseljko Gavricsnak, César Blackmannak, Dominik Kruzliaknak és Szánthó Regőnek is lejárt a szerződése, de az ő esetükben még egyeztetnek az esetleges folytatásról.

A sárga-kékek a szabadság után június 9-én találkoznak újra. A nyári felkészülés kizárólag a Mol Akadémián zajlik és mind az öt tervezett felkészülési mérkőzést Dunaszerdahelyen játssza a csapat. Ezeken sorrendben a szlovák másodosztályú Pohronie (június 17.), a cseh első osztályú Brno (június 24.), a román Rapid Bucuresti (június 28.) és a lengyel Wisla Plock (július 1.) lesz az ellenfél. A főpróbára július 4-én, kedden kerül sor. Az ellenfél nagynevű külföldi csapat lesz, amellyel a dunaszerdahelyieknek már csak apróságokban kell megegyezniük. 

A DAC az első tétmeccset július 13-án játssza az Európa-konferencialiga első selejtezőkörében. A 2023–2024-es Fortuna Liga július utolsó hétvégéjén rajtol, amikor Nagymihályba látogat a csapat.

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.