DAC: hét játékos biztosan távozik a klubtól – hivatalos

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 13:15
null
Eric Davis nyolc év után búcsúzott a klubtól (Fotó: DAC)
Címkék
A 2022–2023-as idény heten biztosan távoznak a szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő DAC-ból.

 

A sárga-kékek már a szombati, Besztercebánya elleni Fortuna Liga-meccs után elbúcsúztak a panamai Eric Davistól, aki nyolc évet töltött Dunaszerdahelyen.

A klub honlapján megjelent hír alapján távozik a kapus Ricardo Ferreira, a védő Ahmet Muhamedbegovic, s a középpályások közül Enisz Fazlagikj, Andrija Balic, Sebastian Nebyla és Brahim Moumou.

„Az összes futballistának szeretnék köszönetet mondani az elmúlt hónapokban és években a klub érdekében elvégzett elkötelezett munkájukért. A sportmenedzsmenttel és az edzői stábbal való megbeszélések alapján elérkeztünk egy ponthoz, ahol a játékoskeretünk felfrissítése és új futballisták érkezése szükséges. Ezzel az új energiával vágunk neki a harcnak, hogy elérjük a céljainkat, és teljesítsük a hatalmas elvárásokat, amelyek felénk irányulnak” – mondta a DAC-nak Jan Van Daele sportigazgató.

Elmondása alapján Zseljko Gavricsnak, César Blackmannak, Dominik Kruzliaknak és Szánthó Regőnek is lejárt a szerződése, de az ő esetükben még egyeztetnek az esetleges folytatásról.

A sárga-kékek a szabadság után június 9-én találkoznak újra. A nyári felkészülés kizárólag a Mol Akadémián zajlik és mind az öt tervezett felkészülési mérkőzést Dunaszerdahelyen játssza a csapat. Ezeken sorrendben a szlovák másodosztályú Pohronie (június 17.), a cseh első osztályú Brno (június 24.), a román Rapid Bucuresti (június 28.) és a lengyel Wisla Plock (július 1.) lesz az ellenfél. A főpróbára július 4-én, kedden kerül sor. Az ellenfél nagynevű külföldi csapat lesz, amellyel a dunaszerdahelyieknek már csak apróságokban kell megegyezniük.

A DAC az első tétmeccset július 13-án játssza az Európa-konferencialiga első selejtezőkörében. A 2023–2024-es Fortuna Liga július utolsó hétvégéjén rajtol, amikor Nagymihályba látogat a csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik