MTI, V. J. 2021.06.02 19:18 Frissítve: 2021.06.02 19:48

DAC: a következő idényben is Németh Antal irányít – hivatalos

Németh Antal marad a következő idényben is a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban az előző kiírást ezüstéremmel záró DAC edzője – jelentette be a dunaszerdahelyi klub hivatalos honlapján.

 

Németh Antal marad a DAC trénere (Fotó: fcdac.sk)

 

Németh Antal Bernd Storck pályaedzőjeként érkezett a DAC-hoz, majd a német tréner távozását követően, a szlovák élvonal előző idényében az utolsó öt forduló során már vezetőedzőként irányította a Dunaszerdahelyt – ezeken a találkozókon négy győzelmet és egy döntetlent ért el a csapattal. Új kinevezése a következő kiírás végéig szól.

„Amikor elképzelem a játékunkat, egy harcos, lendületes, tudatosan játszó csapatot látok magam előtt. Nagyon bízom benne, hogy a járvány elmúltával a játékosok, stábtagok, a vezetőség és a szurkolók együtt tudnak majd örülni a DAC sikereinek” – nyilatkozta a bejelentést követően a klub honlapjának a 47 esztendős tréner.

A klub tulajdonosa, Világi Oszkár szerdán online szezonértékelőt tartott, amelynek során több újdonságot ismertetett a szurkolókkal, kiemelve: bár ősszel nem fogják tudni játékba állítani a válogatott Kalmár Zsoltot, szeretnék meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését. A támadó 13 találattal és öt gólpasszal járult hozzá a bajnoki ezüstéremhez, de március 31-én, az Andorra–Magyarország világbajnoki selejtezőn súlyosan megsérült a térde, és a számítások szerint novemberben vagy decemberben, legkésőbb januárban térhet vissza a pályára. Világi ezen kívül azt is hozzátette, Vida Máté távozik a klubtól.

A csapat a következő idényt is nemzetközi szerepléssel kezdheti – ezúttal az Európai-konferencialiga selejtezőjének második körétől indulva. Ennek kapcsán Világi elmondta, a kupasorozatban bármely együttes lesz az ellenfél, az lesz az esélyes, ennek megfelelően „nem briliáns, hanem győztes meccseket kell vívni”.
2021.08.01 07:35:02

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Sir Jim Ratcliffe nem adott 2.2 milliárd eurót a Chelsea-ért, hanem inkább bevásárolt a Ligue 1-ben.

2021.08.02 18:10:29

Minden más foci T. J., D. Á.

Mladen Krsztajics csapata mindhárom meccsét behúzta a szerb élvonalban.

2021.08.02 17:16:28

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kimaradtak a szentgyörgyi ziccerek, közben két súlyos védelmi hiba megpecsételte az OSK sorsát.

2021.08.02 16:09:01

Minden más foci HEGYI TAMÁS

A Sporthírlap szabályismertető rovatot nevezett el az angol szaktekintélyről.

2021.08.01 20:00:29

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

Az Eszék magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László csereként lépett pályára.