BOROS MIKLÓS 2020.11.26 18:22 Frissítve: 2020.11.26 18:50

Csíkszereda: az egyik legjobb félidő, a köd takarásában

Alig másfél éves másodosztályú történelme egyik legjobb félideje hozta meg az FK Csíkszereda sikerét a kolozsvári Universitatea ellen, amiből viszont alighanem akkor sem láthattak volna túl sokat a nézők, ha nem lennének zárt kapusak a mérkőzések. A csütörtök kora esti mérkőzés főszereplője ugyanis a köd volt, amely különösen a második félidőben nehezítette meg a csapatok dolgát.

Nyert a Csíkszereda (Fotók: Pál Zoltán / FK Csíkszereda)

 

Az első perctől kezdve az FK volt a kezdeményező fél, de támadásai sokáig fennakadtak az U középpályás védekezésén, s a labdaszerzések után a vendégek egy-két húzásból eljutottak a csíki kapuig. Komoly helyzetet azonban nem tudtak kidolgozni, miközben védelmük az első hazai szögletnél megadta magát: Eder González átlövését még blokkolták a védők, de Juan Bauza 15 méterről, kapásból ellőtt labdája a korábbi debreceni, most kolozsvári Ioan Filipen irányt változtatva kötött ki a jobb alsó sarokban. 

Az FK a vezetés megszerzése után is fenntartotta a nyomást, folyamatosan szögleteket és szabadrúgásokat harcolva ki, Kelemen Dávid és Dzsebari lövése után is kolozsvári védőről pattant kevéssel ment mellé a labda, és Eder szabadrúgása is csak centikkel kerülte el a kaput. A túloldalon csak Dorin Goga került helyzetbe a 41. percben, de közelről kapura sodort labdája elakadt Ribánszki László lábában.

(Fotók: Pál Zoltán / FK Csíkszereda)

A szünet után az első csíki támadás meghozta az újabb gólt, a védők között kilépő Salvatore Marrone hozta tökéletes helyzetbe Mészáros Andrást, aki az ötösről becsúszva lőtt a kapuba. A kétgólos előnyben az FK igyekezett eldugni a labdát ellenfele elől, és ezt olyan sikeresen tette, hogy az U csak az utolsó negyedórában, Idan Golan közeli fejesével tudott szépíteni. Két perccel később a Marronét lebirkózó Filip megkapta második sárga lapját, s az emberelőnybe kerülő, immár hat mérkőzés óta veretlen Csíkszereda nem adott több lehetőséget ellenfelének.

ROMÁNIA, LIGA 2
14. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Universitatea Cluj 2–1
(Bauza 19., Mészáros A. 46., ill. Golan 78.)
Az állás: 1. U Craiova 27 pont, 2. ASU Poli 24 pont, 3. Dunarea Calarasi 23 pont, …9. Csíkszereda 19 pont

Nem voltak ideálisak a látási körülmények (Fotók: Pál Zoltán / FK Csíkszereda)
2021.01.17 15:17:21

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Röpködő mínuszok és játékosok, piros lap, mentő, sok-sok kihagyott szentgyörgyi helyzet, CFR-siker.

2021.01.15 10:56:03

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

„Felvette a vállára a keresztet, hogy a legjobb legyen/ a legnagyobb idegen hatalommal szemben.”