Copa América: Kolumbia kapott gól és vereség nélkül búcsúzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.29. 06:57
null
Chile ünnepelhetett – 11-esekkel búcsúztatta Kolumbiát (Fotó: Twitter/CopaAmerica)
Azok után, hogy Kolumbia egyedüliként a mezőnyben mind a három csoportmérkőzését megnyerte, a negyeddöntőben, Sao Paulóban 0–0-s döntetlent játszott Chilével a labdarúgó Copa Américán, majd a 90 perc után rögtön következő tizenegyespárbajban alulmaradt, ezzel úgy búcsúzott a dél-amerikai kontinenstornától, hogy a rendes játékidőben nem szenvedett vereséget, sőt még gólt sem kapott.

 

Nagyon ritka eset, még az is lehet, hogy egyedülálló a futballtörténelemben, hogy egy csapat nagy világversenyen három, kapott gól nélkül megnyert meccs után az egyenes kieséses szakaszban 0–0-val, 11-esekkel, vagyis a rendes játékidőben elszenvedett vereség és kapott gól nélkül kiesik.

Kolumbiának most sikerült ez a „bravúr”, de tegyük gyorsan hozzá, Radamel Falcaóék nem sokat mutattak a Copa Amércia negyeddöntőjében Chile ellen, maguknak köszönhetik a kudarcot.

Chile 58 százalékban birtokolta a labdát, 10-szer próbálkozott lövéssel a hat kolumbiai kísérlettel szemben, s bár mindössze kétszer találták el a kaput Alexis Sánchezék, viszont a kolumbiaiak csak egyszer. Egyértelműen Chilének voltak nagyobb helyzetei, sőt Chile két gólt is szerzett, ám videózás után mindkettőt érvénytelenítette az argentin játékvezető, Néstor Pitana, az egyiket les, a másikat kezezés miatt. A legjobb játékosnak járó elismerést egyébként Arturo Vidal kapta a találkozót követően.

A gól nélküli döntetlen után jöhettek a 11-esek. Az ötödik párig nem hibáztak a csapatok, akkor azonban a kolumbiai William Tesillo a kapu mellé lőtt, míg a másik oldalon Alexis Sánchez betalált, ezzel a legutóbbi két Copát (a döntőben 11-esekkel) megnyerő Chile ismét bejutott az elődöntőbe, és várhatja a szombaton megrendezendő Uruguay–Peru negyeddöntő győzetést.

Alexis Sánchez sorsdöntő tizenegyese

 

 

COPA AMÉRICA
NEGYEDDÖNTŐ

Chile–Kolumbia 0–0, 11-esekkel: 5–4
KORÁBBAN
Venezuela–Argentína 0–2 (L. Martínez 10., Lo Celso 74.)

46. COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NEGYEDDÖNTŐ
Június 27., Porto Alegre
Gremio Aréna
Brazília–Paraguay 0–0 – 11-esekkel 4–3
Június 28., Rio de Janeiro
Maracana Stadion
Venezuela–Argentína 0–2
Június 28., Sao Paulo
Corinthians Aréna
Kolumbia–Chile 0–0 – 11-esekkel 4–5
Június 29., Salvador
Itaipava Fonte Nova Aréna
Uruguay–Peru
ELŐDÖNTŐ
Július 2., Belo Horizonte
Mineirao Stadion
Brazília–Argentína
Július 3., Porto Alegre
Gremio Aréna
Chile–C1/A3
A 3. HELYÉRT
Július 6., Sao Paulo
Corinthians Aréna
az elődöntő vesztesei
DÖNTŐ
Július 7., Rio de Janeiro
Maracana Stadion
az elődöntő győztesei

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik