Copa: megtört a brazil átok, négy között a házigazda

Vágólapra másolva!
2019.06.28. 06:49
null
Alisson és Willian öröme: Brazília elődöntős a Copán (Fotó: AFP)
Sorozatban negyedszerre csak nem tudta elrontani a dél-amerikai kontinenstornán való szereplést a brazil labdarúgó-válogatott, amely a hazai rendezésű Copa América első negyeddöntőjében 0–0-s mérkőzés után tizenegyesekkel legyőzte Paraguay csapatát.

A nyolcszoros Copa-győztes Brazília legutóbb 2007-ben szerzett aranyérmet, azóta kétszer a negyeddöntőben, 2016-ban pedig a csoportkörben esett ki.

Az biztos, hogy már csak a történelem miatt sem örültek a szurkolók Paraguaynak: 2011-ben és 2015-ben ugyanis éppen ez a csapat verte ki a kedvenceket tizenegyesekkel. Nyolc éve a brazilok négyből egyszer sem találtak be, így Paraguay 2–0-ra nyerte a párbajt. Négy éve Éverton Ribeiro és Douglas Costa is rontott, a másik oldalon csak Santa Cruz hibázta el a tizenegyest, így ismét Paraguay jutott tovább.

A mostani helyzet azért volt érdekes, mert Brazília két győzelemmel ((Bolívia 3–0, Peru 5–0) és egy Venezuela elleni 0–0-val, azaz veretlenül és kapott gól nélkül jutott el a negyeddöntőig, ugyanakkor Paraguay még nyeretlen volt, a Katar (2–2) és az Argentína (1–1) elleni döntetlen után 1–0-ra kikapott Kolumbiától.

A magyar idő szerint péntek hajnalban lejátszott mérkőzés hasonlóan alakult, a két csapat nem bírt egymással. A brazilokon az sem segített, hogy az ellenfél egyik középső védőjét, a West Ham Unitedben játszó Fabián Balbuenát az 58. percben kiállították – a 26:5-ös kapura lövési arány mindenesetre jelezte, micsoda fölényben játszott a házigazda.

A gól nélküli 90 perc után jöhettek a tizenegyesek: a paraguayi Gustavo Gómez egyből rontott, de a negyedik körben Roberto Firmino is hibázott, a jobb kapufa mellé lőtt. Az ötödik párban Derlis González ugyanezt a megoldást választotta, Gabriel Jesus azonban higgadt maradt – Brazília 4–3-ra nyert.

A Manchester City csatára a Peru elleni csoportmérkőzésen kihagyott egy büntetőt, de ismét vállalkozott, immáron más technikával. „Peru ellen nem néztem a kapusra, hanem nekifutottam és keményen meglőttem a labdát. Most máshogy tettem, nyugodtan figyeltem a kapust, és amikor láttam, hogy balra mozog, a másik oldalra lőttem a labdát” – nyilatkozta a győzelmet követően.

Brazília elődöntőbeli ellenfele az Argentína–Venezuela párharc győztes lesz.

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
NEGYEDDÖNTŐ
Brazília–Paraguay 0–0
– 11-esekkel: 4–3

46. COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NEGYEDDÖNTŐ
Június 27., Porto Alegre
Gremio Aréna
Brazília–Paraguay 0–0 (11-esekkel: 4–3)
Június 28., Rio de Janeiro
Maracana Stadion
Venezuela–Argentína x–x
Június 28., Sao Paulo
Corinthians Aréna
Kolumbia–Chile x–x
Június 29., Salvador
Itaipava Fonte Nova Aréna
Uruguay–Peru x–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik