I. SZ. 2021.07.03 07:17 Frissítve: 2021.07.07 10:38

Copa América: Jesust kiállították, de így is négy között Brazília

A házigazda Brazília Lucas Paquetá góljával, Gabriel Jesus vad megmozdulása miatt majdnem egy teljes félidőt emberhátrányban játszva 1–0-ra legyőzte Chilét a Copa América negyeddöntőjében. Peru mozgalmas mérkőzés után tizenegyesekkel legyőzte Paraguayt, és szintén a négy közé jutott.

Gabriel Jesus érthetetlen mozdulata azonnali pirosat ért, de a brazilok emberhátrányban is kihúzták Chile ellen (Fotó: AFP)

Csendes első félidőt követően a szünet után azonnal felpörögtek az események a Copa América Brazília–Chile elődöntőjében. A szünetben Roberto Firmino helyére becserélt Lucas Paquetának mindössze 63 másodperc kellett ahhoz, hogy a chilei kapuba találjon.

A BRAZIL GÓL

A társakkal gyerekként együtt örülő Gabriel Jesus alig két perccel ezt követően érthetetlen módon rúgott oda a levegőben Eugenio Menának, a levegőben úszva karaterúgással fejen találta ellenfelét – azonnal piros lapot kapott.

GABRIEL JESUS PIROS LAPOS MEGMOZDULÁSA

A chileiek szinte egy teljes félidőt emberelőnybe játszhattak, de nem tudtak egyenlíteni. A 62. percben kerültek a legközelebb hozzá, ám Eduardo Vargas gólját les címén érvénytelenítették. A partjelző azonnal jelzett. A VAR megerősítette az ítélet helyességét.

CHILE ÉRVÉNYTELENÍTETT GÓLJA

Ben Brereton fejese a lécet találta el, Edersonnak is kellett védenie, hogy Brazília megtartsa az előnyt és a négy közé jusson.

Brazília az elődöntőben Peruval találkozik, a két csapat 2019-ben egymás ellen játszotta a finálét, a brazilok 3–1-re nyertek.

Peru nagyon mozgalmas mérkőzésen győzte le Paraguayt, amely már a 11. percben vezetést szerzett csapatkapitánya, Gustavo Gómez révén. Az első félidő főszereplője Gómez volt, az öngóljával egyenlített Peru, majd miután Gianluca Lapadula találatával fordított is, Gómez megkapta második sárga lapját is.

A fordulás után Júnior Alonso emberhátrányban is egyenlíteni tudott. A 80. percig állt 2–2-re a meccs, ekkor Joshimar Yotun találatával újra Peru került előnybe. Még volt fordulat a meccsben, a perui Andre Carillo a 84. percben piros lapot kapott, Paraguay egyenlő létszámban az utolsó percben Gabriel Ávalos góljával egyenlített.

A Copa Américán a fináléig nincs hosszabbítás, miután 3–3-nál elhangzott a hármas sípszó, jöttek a tizenegyesek.

Az ötödik kör végén 3–3-nál Christian Cueva a továbbjutásért állt a labda mögé, de nem talált be. Jöhetett a hatodik pár, a paraguayi Alberto Espínola próbálkozását hárította Pedro Gallese kapus, így Miguel Trauco hasonló helyzetbe került, mint néhány perccel korábban Cueva: továbblőhette Perut. Ő nem hibázott, a két évvel ezelőtti döntős készülhet az elődöntőre.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

 

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
NEGYEDDÖNTŐ
Peru–Paraguay 3–3
(Gustavo Gómez 21. – öngól, Lapadula 40., Yotun 80., ill. Gustavo Gómez 11., J. Alonso 54., Ávalos 90.) – 11-esekkel 4–3
Brazília–Chile 1–0
(Paqueta 47.)

A NEGYEDDÖNTŐ TOVÁBBI PROGRAMJA
Vasárnap, 0.00: Uruguay–Kolumbia, Brazíliaváros (Tv: Arena4)
Vasárnap, 3.00: Argentína–Ecuador, Goiania (Tv: Arena4)

 

2021.09.27 00:10:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Alaphelyzet, hogy a tét növekedésével javul a teljesítmény, azonban gyakran megesik, hogy egy ponton túl az izgalmi állapot robban, utána egyre több lesz a hiba, mi több, le is blokkolhatunk.

2021.09.26 16:08:41

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

A DAC a hétközi kupakiesés után a bajnokságban sem tudott javítani a Spartak Trnava ellen.

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.