Copa América: egygólos argentin siker Paraguay ellen

Vágólapra másolva!
2021.06.22. 07:22
null
Az argentin gólöröm (Fotó: AFP)
A Brazíliában zajló Copa América A-csoportjának 3. fordulójában Argentína 1–0-ra legyőzte Paraguayt, míg Uruguay és Chile 1–1-es döntetlent játszott egymással. Az argentínok ezzel a sikerrel már biztosan ott lesznek a negyeddöntőben.

Chile–Uruguay 1–1

Az Argentínától egygólos vereséget szenvedő, de ezt megelőzően csak egy meccset játszó Uruguay a mérkőzés előtt már négypontos Chilével játszott, s látszott is a frissesség, sokkal jobban kezdtek Luis Suárezék. A vezetés ennek ellenére Chile szerezte meg a 26. percben Eduardo Vargas góljával (0–1).

Ezt követően még több uruguayi helyzett adódott a chilei kapu előtt, de a támadóklasszisok nem tudtak betalálni. A 66. percben aztán Arturo Vidal öngóljával egyenlített Uruguay (1–1), az eredmény pedig ezután már nem változott. A korábbi ferencvárosi Fernando Gorriarán nem lépett pályára.

Argentína–Paraguay 1–0

A Chile elleni döntetlen, s az Uruguay elleni siker után ismét nyerni tudtak Lionel Messiék, és 7 ponttal az A-csoport élére álltak. A mérkőzés egyetlen gólja a 10. percben született: ekkor Messi passzolt Ángel Di Maríának, aki tökéletes labdát adott az üres területre befutó Alejandro Gómeznek. Utóbbi ziccerben pazar megoldást válaszott, s megszerezte a vezetést Argentínának (1–0).

Lionel Messinek ez volt a 147. válogatott szereplése, amivel beérte Javier Mascheranót a vonatkozó ranglista élén.

Argentína gólja

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
A-CSOPORT

Uruguay–Chile 1–1 (A. Vidal 66. – öngól, ill. E. Vargas 26.)
Argentína–Paraguay 1–0 (Alejandro Gómez 10.)

Az A-csoport állása: 1. Argentína 7 pont (3 meccs), 2. Chile 5 pont (3), 3. Paraguay 3 pont (2), 4. Uruguay 1 pont (2), 5. Bolívia 0 pont (2)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik