Copa: a brazilokat szó szerint kiütötték, kiestek a csoportban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 06:49
null
A gól, amely a brazilok vesztét okozta (Fotó: Twitter)
A centenáriumi Copa América B-csoportjának harmadik fordulójában Brazília meglepetésre 1–0-ra kikapott Perutól, ezzel visszaesett a csoport harmadik helyére, és búcsúzott a tornától. A Ferencváros védőjét, Cristian Ramírezt ezúttal is nélkülöző Ecuador négy góllal legyőzte Haitit, így bejutott a legjobb nyolc közé.

A játéknap első mérkőzését Ecuador és Haiti vívta, a dél-amerikai válogatott a papírformát érvényesítve magabiztos, négygólos győzelmet aratott. A Ferencváros védőjét, Cristian Ramírezt ezúttal is végig a kispadon tartó ecuadori válogatott sikeréből a West Ham United csatára, Enner Valencia góllal és két gólpasszal vette ki a részét, és betalált Antonio Valencia, a Manchester United szélsője is.

A brazilok tehát abban a tudatban léphettek pályára Peruval szemben, hogy ha vereséget szenvednek, kiesnek. Dunga az Alisson – Dani Alves, Miranda, Gil, Filipe Luís – Elias, R. Augusto – Willian, Lucas Lima, Coutinho – Gabriel (Hulk, 72.) összetételű csapatnak szavazott bizalmat, amely nemcsak az első, de a második félidőben sem tudta feltörni a peruiak védelmét.

Ennél is nagyobb baj azonban, hogy a hajrához közeledve gólt kapott, ami megpecsételte a sorsát. Más kérdés, a találat nem szabályos körülmények között született. A 75. percben Andy Polo lépett be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, félmagasan középre emelte a labdát, amelyet Raúl Ruidíaz a kapuba ütött (0–1).

A brazilok látták, mi történt, hevesen reklamáltak a játékvezetőnél, ám az uruguayi Andrés Cunha az asszisztensével történt egyeztetést követően a kezdőkör felé mutatott, megadta a gólt.

A PERUI GÓL

A brazilok látták, mi történt, a játékvezető nem (Fotó: AFP)
A brazilok látták, mi történt, a játékvezető nem (Fotó: AFP)

A brazilok ezzel a vereséggel visszaestek a csoport harmadik helyére, és már a csoportkörben búcsúztak a Copa Américától. Az ötszörös világbajnok ezen a nyáron nem titkoltan a riói olimpiát helyezte előtérbe a két nagy torna közül, de a helyi szurkolók ennél alighanem többet vártak a válogatottól az Egyesült Államokban. A selecao 1993 óta először nem jutott be a Copán a legjobb nyolc közé.

Ecuador a negyeddöntőben a házigazda amerikaiakkal játszik, míg Peru ellenfele Kolumbia lesz.

COPA AMÉRICA
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Ecuador–Haiti 4–0
(E. Valencia 11., J. Ayoví 20., Noboa 57., A. Valencia 78.)
Brazília–Peru 0–1 (Ruidíaz 75.)

A csoport végeredménye: 1. Peru 7 pont, 2. Ecuador 5, 3. Brazília 4, 4. Haiti 0

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Egyesült Államok–Ecuador
D1–C2
Peru–Kolumbia
C1–D2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik