Bulgária: elődje elismeri Kassait, de ellenzi a kinevezését

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 19:09
null
Nem tartja jó ötletnek Kassai kinevezését a játékvezetők korábbi főnöke (Fotó: RFS)
Dimo Momirov, a Bolgár Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának korábbi vezetője, a bolgár Match Telegraphnak adott nyilatkozatában kritizálta Kassai Viktor kinevezését – számolt be róla a kotasport.com.

 

„Szerintem nem volt szükséges a döntés meghozatala. Csak a kezeiket akarják mosni azzal, hogy kinevezték Kassait. Személy szerint én már ismerem őt pár éve, nagyon jó játékvezető volt, de nem hiszem, hogy ez segíteni fog" – nyilatkozta Momirov. Hozzátette, nem érti, hogy a magyar bíró miért nem maradt Oroszországban, nem tudja, hogy mi változhatott meg ott, hogy távoznia kellett.

Dimo Momirov arról is beszélt, Kassai rendelkezik minden kvalitással ahhoz, hogy jó vezető legyen, hiszen amellett, hogy igazságos, okos is. „Nem tudom, hogy meghozhatja-e a kellő változást. Meglátjuk, hogy mit fog elérni, azonban én mindig is az ellen voltam, hogy külföldieket nevezzünk ki. Ez általában bukáshoz vezetett. Általában azért jöttek ide, hogy felvegyék a pénzüket, és az első repülővel távozzanak."

A bolgár játékvezetői bizottság korábbi vezetője a kritika mellett abban egyetértett Kassaival, hogy ahhoz, hogy minél több bolgár játékvezető legyen magasabb szintű mérkőzéseken is kevesebb hibát kell elkövetniük. Hozzátette, ebben nagy szerepet játszik, hogy nem bíznak eléggé önmagukban, ami sok téves ítélethez vezet.

„Szeretnék sok sikert kívánni Kassainak. Nagyon szép sikereket ért el pályafutása alatt, valamint Magyarországnak fontos szerepe van az UEFA-n belül" – zárta gondolatait Momirov.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik