K. T. I. 2021.05.15 13:31 Frissítve: 2021.05.15 14:29

Brazília: a korábbi Barca-klasszis másfél év után újra a válogatottban

Dani Alves másfél év után ismét meghívást kapott a brazil labdarúgó-válogatott keretébe, amely a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat júniusi mérkőzésein Ecuadort fogadja, majd Paraguayban vendégeskedik – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Dani Alves teljesítménye ismét meghívót ért a válogatottba (Fotó: AFP)

 

Az MTI kiemeli, Dani Alves mellett Thiago Silva is helyet kapott a szövetségi kapitány, Tite keretében. A szakvezető a két rutinos beválogatásával kapcsolatban annyit mondott tréfásan: „olyan sportolók, akik történetesen labdarúgók", így számol velük.

A 38 éves Dani Alvessel kapcsolatban kifejtette: „hosszú és nagyszerű történelme van már a válogatottnál", s nagy örömükre még mindig „magas szinten képes futballozni".

A 118-szoros válogatott Dani Alves a Sao Paulo egyik kulcsjátékosa, legutóbb 2019. október közepén szerepelt a nemzeti együttesben. A 36 esztendős, 89-szeres válogatott Thiago Silva a Chelsea-val az angol bajnokság hajrája mellett a Bajnokok Ligája május 29-i döntőjére készül. A brazilok legutóbbi, fél évvel ezelőtti találkozóján ő viselte a csapatkapitányi karszalagot – idézte fel a távirati iroda.

Tite hozzátette: szerencsére bőven van kiből válogatnia, miután körülbelül ötven játékos áll a rendelkezésére, aki képes válogatott szintű teljesítményre. Kiemelte: kapitányként a válogatásnál azt tartja szem előtt, hogy a keret gerince adott legyen, ami így az állandóságot képviseli, de közben azért folyamatos legyen a cserélődés is, amivel a sokszínűséget tudja garantálni.

A brazil keretbe olyan klasszisok kaptak még meghívást, mint Neymar és Marquinhos a Paris Saint-Germainből, illetve a Liverpoolból Alisson, Roberto Firmino és Fabinho, az angol bajnok Manchester Cityből Ederson, valamint Gabriel Jesus, míg a Real Madridot szintén hárman, Casemiro, Vinícius Júnior és Éder Militao képviselik ezúttal.

A 28 éves, 11-szeres válogatott Fred (Manchester United) két és fél év után került ismét be a keretbe.

Brazília négy fordulót követően pontveszteség nélkül vezeti a dél-amerikai csoportot, kétpontos előnnyel a második helyezett Argentína előtt. Az első négy helyezett közvetlenül kijut a 2022-es katari világbajnokságra, az ötödik pedig pótselejtezőt játszik. 

 

 

 

2021.06.14 09:54:56

Minden más foci B. D. K.

A 34 éves hölgy argentin médiaszemélyiség, futballügynök, showgirl, televíziós műsorvezető és modell.

2021.06.13 08:33:25

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A futballértelmiségi edző sosem tett semmit megszokásból, mindig volt benne bizonyítási vágy.

2021.06.12 08:15:41

Minden más foci PIETSCH TIBOR

„Mire vágyunk? Hogy aki nálunk van, tanuljon, fejlődjön, de közben érezze nagyon jól magát.”

2021.06.10 13:45:40

Minden más foci nemzetisport.hu

16 mozgatható LED-oszlopon lehet megmutatni a mérkőzések jeleneteit és a beszélgetések háttereit. (x)

2021.06.09 19:37:52

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

„Szalai!... Vezet Magyarország!... Stieber a tizenhatoson belül, lövés, gól!... Eldőlt a mérkőzés!”