MTI
L. M.
2023.02.07 17:03 Frissítve: 2023.02.07 17:12

Belgium: Tedesco lehet a kapitány, ha lezárja lipcsei időszakát

A Belga Labdarúgó-szövetség egy héten belül bemutatná a válogatott új szövetségi kapitányaként Domenico Tedescót, a megállapodást azonban hátráltatja, hogy az edző még nem zárta le lipcsei időszakát.

Domenico Tedesco ősszel távozott az RB Leipzig kispadjáról (Fotó: Getty Images)

 

A belga szövetségből kiszivárgott információk szerint a 37 éves Domenico Tedesco szóban már elfogadta az ajánlatot, és elígérkezett új állomáshelyére, a régivel azonban még nem állapodott meg végérvényesen.

A három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig szeptember elején a gyenge szezonkezdetre hivatkozva menesztette a vezetőedzői posztról Tedescót. Az idő előtt távozó tréner azonban így is jogosult a fizetéséből egymillió euróra, amely összeg prémiumokkal – például a bajnoki cím megszerzése esetén – még nagyobb is lehet.

A belga szövetség abban bízik, hogy Tedesco egy-két napon belül minden tekintetben le tudja zárni életének lipcsei szakaszát, és legkésőbb hét végén már be is tudják mutatni, mint a válogatott új szövetségi kapitányát. A nemzeti csapat legközelebb március 24-én Stockholmban lép pályára, ahol Európa-bajnoki selejtezőn a svédek vendége lesz.

A belgák előző kapitánya, Roberto Martínez a katari világbajnokság után távozott, egy hónappal ezelőtt pedig átvette a portugál válogatott irányítását.

2023.03.30 15:33:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhárom edző, negyvenhárom életpálya, negyvenhárom történet.

2023.03.29 23:13:02

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. De vissza a múltba, amikor még másként mérték a futball népszerűségét. Történelmileg annyit tudunk, hogy a játék térhódításával párhuzamosan a legnagyobbak neve előkerült a kuplékban, kabarétréfákban, reklámokban, sőt még filmekben is szerepeltek a leghíresebbek, így lassan azok is tudták, kik ők, akiket egyébként nem érdekelt e sportág.

2023.03.29 23:01:05

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A status quóban eleve jómódúak még inkább azokká válnak.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…