Belgium: már nem Bernd Storck az Eupen vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2022.10.23. 21:31
null
Ajtót mutattak Bernd Storcknak (Fotó: AFP)
Hivatalos honlapján jelentette be a belga labdarúgó-élvonalban szereplő KAS Eupen vasárnap este, hogy a Mechelentől elszenvedett szombati 2–1-es vereség után megvált Bernd Storck korábbi magyar szövetségi kapitánytól, és segítőjétől, Czuczi Mátyástól.

A klub honlapján olvasható közlemény szerint az elválás oka elsősorban a gyenge bajnoki szereplés: az eddigi 14 mérkőzésen 4 győzelem mellett 10 vereség a csapat mérlege – ez a legtöbb a belga élvonalban jelenleg.

Storckot idén május végén nevezték ki a csapat élére, és ugyan a bajnoki címvédő FC Bruges-t sikerült legyőzniük a második fordulóban, az újabb sikerre a 6. körig kellett várni.

„Mint mindig, jelenleg is sok különböző tényező összjátéka vezetett a helyzetünkig, és nehéz, de szükséges döntést kellett meghoznia a klub vezetőségének, hogy a kiesés elkerüléséért zajló harcba stabilabban és új szemlélettel vethessük bele magunkat” – idézi a klub közleménye Christoph Henkel ügyvezetőt, aki azt is hozzátette: Storck mellett Czuczi Mátyástól, a német szakember asszisztensétől is elköszöntek.

Bernd Storck 2015 nyarán vette át a magyar válogatott irányítását, a csapatot kivezette a 2016-os Európa-bajnokságra, ahol a legjobb 16 közé jutott vele. Miután 2017 októberében távozott a válogatott éléről, Belgiumban a Mouscron vezetőedzője lett, majd irányította a Cercle Bruges-t, a Genket és a mai napig az Eupent, miközben a 2020–2021-es idényben a szlovák élvonalban szereplő DAC vezetőedzője volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik