Ázsia-kupa: a Bayer támadója döntött, Dél-Korea a négy közt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.22. 11:28
A dél-koreai labdarúgó-válogatott a Bayer Leverkusent erősítő Szon Hung Min duplájára alapozva 2–0-ra legyőzte Üzbegisztánt az Ausztráliában zajló Ázsia-kupa negyeddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol a pénteki Irán–Irak mérkőzés győztesével találkozik.

A gól nélküli rendes játékidőt követően az A-csoport élén végző Dél-Korea a hosszabbítás első félidejének hajrájában Szon Hung Min találatával megszerezte a vezetést. A Bayer Leverkusen gólveszélyes támadója – ebben az idényben 26 tétmeccsen 11-szer volt eredményes – öt méterről fejelt az üzbégek kapujába. 1–0Dél-Korea a hosszabbítás első félidejének hajrájában Szon Hung Min találatával megszerezte a vezetést. A Bayer Leverkusen gólveszélyes támadója – ebben az idényben 26 tétmeccsen 11-szer volt eredményes – öt méterről fejelt az üzbégek kapujába. 1–0

A hajrában a B jelű négyesből másodikként továbbjutó együttes mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítő gól reményében, ám a dél-koreaiak egy kontra végén a 119. percben végleg eldöntötték a továbbjutás kérdését – Szon Hung Min bombázott a léc alá a tizenhatoson belülről. 2–0

A négy meccs után is kapott gól nélkül álló dél-koreaiak hetedszer jutottak be az Ázsia-kupa elődöntőjébe, amivel beállították a pénteken Irak ellen pályára lépő Irán rekordját.

A házigazda Ausztrália a válogatottsági gólrekorder Tim Cahill két góljának köszönhetően 2–0-ra megverte Kínát, ezzel kvalifikálta magát a legjobb négy közé, ahol a Japán–Arab Emírségek mérkőzés győztesével találkozik.

Az ausztrálok a második félidő negyedik percében kerültek előnybe, amikor az Everton korábbi, a New York Red Bulls jelenlegi támadója a kapunak háttal állva húzta a jobb alsó sarokba a labdát (1–0), majd a játékrész közepén hajszálpontos fejessel állította be a végeredményt (2–0). A továbbjutást eldöntő Cahill immáron 39 gólnál jár a nemzeti csapatban.

A másik két negyeddöntőre pénteken kerül sor.

16. ÁZSIA-KUPA, AUSZTRÁLIA
NEGYEDDÖNTŐ
Dél-Korea–Üzbegisztán 2–0
(Szon Hung Min 104., 119.)
Kína–Ausztrália 0–2 (Cahill 49., 65.)
PÉNTEKEN JÁTSSZÁK
07.30
Irán–Irak
10.30 Japán–Arab Emírségek

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik