Ausztria: Bécsben is követik a Schalke példáját

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 18:41
null
Az Austria Wien is felülvizsgálja a Gazprom leányvállalatával meglévő szerződését (Fotó: AFP)
Az Austria Wien közleményben jelezte, hogy második számú csapata már a péntek esti, Grazer AK elleni osztrák másodosztályú bajnoki mérkőzésre is új, az eddigi mezszponzor logóját nélkülöző szerelésben fut ki a pályára. Az ok az orosz–ukrán háborús konfliktus.

 

Az Austria Wien II-t, avagy a Young Violets AW-t – ahogyan a klub hivatalos honlapja hivatkozik a többnyire U23-as játékosokat felvonultató B-csapatra – a Gazprom Export támogatja. Az orosz gázóriás európai leányvállalata a bécsi együttes utánpótlását több szinten is szponzorálja. Mint a klub bejelentéséből kiderült, a céggel jelenleg is egyeztetnek a további lépésekről, így azt sem lehet tudni, hogy csak ideiglenesen kerül-e le a szerelésekről a felirat, vagy véget is ér a két fél együttműködése.

„Nagy megdöbbenéssel követjük az Ukrajna elleni orosz támadással kapcsolatos fejleményeket. A konfrontáció áldozatokkal, megannyi sérülttel, traumával és az otthonát elhagyni kényszerült emberrel jár együtt. A sok szenvedést látva az Austria Wien példát akar mutatni. A kialakult helyzetre való tekintettel, a Gazprommal már megkezdett egyeztetéseken hamarosan újabb döntés várható a jelenlegi szerződésünkről" – olvasható a közleményben.

Csütörtökön a Schalke jelentette be, hogy Gazprom felirat nélkül folytatják az idényt, és lekerül a cég neve a német másodosztályú együttes mezéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik