B. D. K. 2021.07.14 16:28 Frissítve: 2021.07.14 17:16

Aranylabda: „Tudom, nem én vagyok a legjobb, de nálam több címet senki sem nyert idén”

Jorginho a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját, az olasz válogatottal Európa-bajnokságot nyert a mögöttünk hagyott idényben, így az ő neve is szóba került a lehetséges Aranylabda-várományosai között az év végén – írta meg a Marca.

Jorginhóé lehet az Aranylabda? (Fotó: Getty Images)

 

„Mindannyiunknak vannak álmai – fogalmazott Jorginho, amikor az Aranylabda esélyeiről kérdezték őt. – De őszinte leszek, ez azon fog múlni, milyen kritérium alapján hozzák meg a döntést.”

„Hogyha a tehetséget helyezzük előtérbe, tudom, hogy nem én vagyok a világ legjobbja. De ha a címeket nézzük, akkor senki sem nyert nálam többet a magunk mögött hagyott idényben” – szögezte le a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő, míg az olasz válogatottal az Európa-bajnokságon diadalmaskodó 29 éves középpályás.

„Hogyan hasonlíthatnám magam össze Messivel, Neymarral vagy Cristiano Ronaldóval? Ők teljesen más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint én. De megismétlem, ez a kritériumtól függ” – hangsúlyozta a Brazíliában született játékos, akit 2017-ben a brazil és az olasz válogatott is szívesen látott volna a soraiban, de számára egyértelmű volt, hogy az olaszokat fogja választani.

„Nem kellett kétszer meggondolnom. Az U21 után csak az olasz válogatottban játszottam barátságos meccseken, aztán 2017-ben behívót kaptam a világbajnoki selejtezők rájátszásában Svédország ellen – mondta. – Majd a brazilok is akartak engem. Brazíliáért játszani gyerekkori álmom volt, de úgy gondoltam, ennek az olasz csapatnak szüksége van segítségre. Amikor nekem kellett, kinyitották az ajtót és átkaroltak. A szívem azt mondta: »az olaszoknak szükségük van rád«, szóval meghoztam a döntésemet, és nagyon boldog vagyok miatta.”

 


 

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.

2021.09.14 09:44:45

Minden más foci CSILLAG PÉTER

The U.S., Canadian and Mexican candidate venues fight for the 2026 World Cup matches.