nemzetisport.hu
2021.11.30 09:53 Frissítve: 2021.11.30 10:00

Aranylabda: Messi hosszú ideje a csúcson van – Bölöni

Bölöni László elfogult korábbi tanítványával, Cristiano Ronaldóval kapcsolatban, elismeri ugyanakkor az immár hétszeres aranylabdás Lionel Messi nagyságát.

 

Bölöni László (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 
Lionel Messié az Aranylabda, immár hetedszer!
Messi 33 ponttal előzte meg Lewandowskit – íme, az Aranylabda-rangsor teljes végeredménye!

„Gyakorta felteszik nekem a kérdést, melyik játékos a jobb, a nagyobb klasszis: Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi. Mindig elmondom, hogy erről a kérdésről nem tudok objektíven dönteni, hiszen Cristiano Ronaldo az én tanítványom is... – felelte lapunknak Bölöni László, korábbi 108-szoros válogatott, BEK-győztes futballista, a román válogatott volt szövetségi kapitánya. – Ugyanakkor mindannyian szerencsések vagyunk, hogy e két zseninek a versengését éveken át élvezhettük. Látható, múlnak az évek, és egykori tanítványom nem került az első három közé az idei Aranylabda-szavazáson, viszont Lionel Messi igen. El kell ismerni, fantasztikus labdarúgó, olyan, aki bár könnyes szemmel hagyta el a Barcelonát, meg tudott újulni a francia Paris Saint-Germainnél. S bár mint mondtam, elfogult vagyok, elismerem az argentin válogatott nagyságát. Talán Johan Cruyff mondta egykor, nem elég, hogy a legjobb legyél, sokkal fontosabb, hogy fenn is maradj a csúcson – márpedig Lionel Messi hosszú ideje ott van.”

A díjat 2010 és 2015 között a FIFA-val közösen osztották ki (NS-grafika: Dancsák András)
NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
2023.01.29 21:48:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sporteseményekre beülő nézők, szurkolók bizonyos mértékig mindig is lázadóknak számítottak, mert bár a sport sokáig hatékony eszköznek tetszett a mindennapok feszültségének oldásában, arra is alkalmasnak bizonyult, hogy nemzeti vagy klubszínek alapján egységbe kovácsolja a drukkereket.

2023.01.29 13:17:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek három kölcsönjátékosa sem segített az ellenfélen, ismét három pontot szereztek Miérezék.

2023.01.27 14:03:23

Minden más foci nemzetisport.hu

A craiovai kemény mag hozta a formáját, nem a futballé volt a főszerep Székelyföldön.