nemzetisport.hu 2021.11.30 09:53 Frissítve: 2021.11.30 10:00

Aranylabda: Messi hosszú ideje a csúcson van – Bölöni

Bölöni László elfogult korábbi tanítványával, Cristiano Ronaldóval kapcsolatban, elismeri ugyanakkor az immár hétszeres aranylabdás Lionel Messi nagyságát.

 

Bölöni László (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 
Lionel Messié az Aranylabda, immár hetedszer!
Messi 33 ponttal előzte meg Lewandowskit – íme, az Aranylabda-rangsor teljes végeredménye!

„Gyakorta felteszik nekem a kérdést, melyik játékos a jobb, a nagyobb klasszis: Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi. Mindig elmondom, hogy erről a kérdésről nem tudok objektíven dönteni, hiszen Cristiano Ronaldo az én tanítványom is... – felelte lapunknak Bölöni László, korábbi 108-szoros válogatott, BEK-győztes futballista, a román válogatott volt szövetségi kapitánya. – Ugyanakkor mindannyian szerencsések vagyunk, hogy e két zseninek a versengését éveken át élvezhettük. Látható, múlnak az évek, és egykori tanítványom nem került az első három közé az idei Aranylabda-szavazáson, viszont Lionel Messi igen. El kell ismerni, fantasztikus labdarúgó, olyan, aki bár könnyes szemmel hagyta el a Barcelonát, meg tudott újulni a francia Paris Saint-Germainnél. S bár mint mondtam, elfogult vagyok, elismerem az argentin válogatott nagyságát. Talán Johan Cruyff mondta egykor, nem elég, hogy a legjobb legyél, sokkal fontosabb, hogy fenn is maradj a csúcson – márpedig Lionel Messi hosszú ideje ott van.”

A díjat 2010 és 2015 között a FIFA-val közösen osztották ki (NS-grafika: Dancsák András)
NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
2022.01.25 22:55:01

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Bevallom, a sajtóhelyek biztonságos fedezékéből sokszor pásztáztam a szurkolókat, nézőket. Néztem az arcokat, és képtelen voltam szabadulni az érzéstől: egyetlen apróságon, valamilyen megfoghatatlan csekélységen múlik, hogy a varázslatos lelátói hangulat, a hangulati feszültség valamiféle robbanásban törjön ki.

2022.01.24 12:57:12

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Évtizedek távolából szólalt meg „Sanyika” fejében az egykor odahaza hallott dallam. Szöllősi György multimédiás sorozata.

2022.01.25 20:52:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Sokkal több a törvénysértő futballista, mint hinnénk.

2022.01.24 23:54:29

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Eusébio mindig elismerően beszélt a magyarokról. Egy 1976-os interjúban Thékes Istvánnak elmondta, hogy Albert Flórián, Bene Ferenc, Mátrai Sándor és Mészöly Kálmán a hatvanas évek Benficájában is főszerepet kaphatott volna. Puskás Ferencről mint a nagy elődről szólt tisztelettel, s még Guttmann Bélát sem hagyta ki a sorból.