Afrika-kupa: újabb kínos baki, ezúttal a himnusszal volt gond

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 19:50
null
A gambiai gólszerző, Ablie Jallow (balra) a mauritániai Almike Moussa N'Diaye küzdelmét figyeli (Fotó: AFP)
Átok ül az F-csoporton a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján: a délutáni időmérős balhé miatt háromnegyed órás csúszással kezdődő kora esti mérkőzésen nem sikerült lejátszani a mauritániai himnuszt. A mauritániaiak nem csak emiatt bosszankodhattak, hiszen a végén ki is kaptak 1–0-ra az újonc Gambiától.

 

A szervezők többször is megkísérelték lejátszani a mauritániai himnuszt, az első két nekifutásra más csendült fel, majd amikor bekonferálták, hogy most már tényleg a himnusz következik, elégedetlen bekiabálásokkal meg-megtört kínos csend töltötte be a limbéi stadiont.

A mauritániai játékosok végül egymást biztató közös tapssal zárták le a kínos közjátékot, és a labda úgy indult útjára, hogy csak a gambiai himnusz hangzott el. A SIKERTELEN KÍSÉRLETEKRŐL VIDEÓ ITT!

Talán nem csoda, hogy az újonc gambiaiak kaptak lábra előbb, és a 10. percben Ablie Jallow remek ballábas lövésével meg is szerezték a vezetést. A GÓL ITT!

Mauritánia előtt nyíltak egyenlítési lehetőségek az első félidőben, aztán a fordulás után szintén, de volt veszély a gambiai akciókban is, így nem mondható érdemtelennek a tornaújonc győzelme.

A Mol Fehérvár légiósa, Lamin Jallow a 74. percben lépett pályára a gambiai csapatban.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
1. FORDULÓ
F-CSOPORT

Mauritánia–Gambia 0–1 (A. Jallow 10.)
Korábban
Tunézia–Mali 0–1 (I. Koné 48. – 11-esből)

E-CSOPORT
Egyenlítői-Guinea–Elefántcsontpart 0–1
(Gradel 5.)
Kedden játszották: Algéria–Sierra Leone 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik