Afrika-kupa: szürreális végjáték, Tunézia kikapott Malitól

V. Á., K. Zs.V. Á., K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 16:37
null
Ibrahim Koné megszerzi a győztes találatot (Fotó: AFP)
Mali 1–0-ra legyőzte Tunéziát a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája F-csoportjának első fordulójában. A Ferencváros tunéziai középpályása, Aissa Laidouni a kezdőcsapat tagjaként 67 percet töltött a pályán. A szerda délutáni mérkőzés meglehetősen furcsán ért véget.


A mérkőzés egyetlen gólját Ibrahim Koné szerezte büntetőből a 48. percben. A hajrában közel járt az egyenlítéshez Tunézia, amely a 77. percben tizenegyest rontott, a 87. perctől pedig emberelőnyben volt.

A végjáték meglehetősen szürreálisan alakult: Janny Sikazwe játékvezető a 85. percben lefújta a meccset, majd érzékelvén, hogy hibázott, újra elindította a játékot, hogy aztán 13 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt újra lefújja. Hiába tiltakoztak a hátrányban lévő tunéziaiak, a bírói hármas – a furcsa döntésekkel „kiérdemelt” védőőrizetben – elhagyta a pályát.

Már elkezdődött a mérkőzés utáni sajtótájékoztató, amikor a szervezők jelezték: mégis le kell játszani a hátralévő időt (beleértve a játékmegállások miatt szokásos ráadást).

Jó húsz perccel a lefújás után a mali futballisták vissza is tértek a játéktérre, azonban a tunéziaiak, valamint a zambiai bíró nem – így a negyedik játékvezető rekesztette be véglegesen a mérkőzést.

Mali tehát nyert 1–0-ra, de alighanem lesz folytatása az ügynek.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
1. FORDULÓ
F-CSOPORT
Tunézia–Mali 0–1
(I. Koné 48. – 11-esből)
Később
Mauritánia–Gambia 0–1
(A. Jallow 10.)

E-CSOPORT
Egyenlítői-Guinea–Elefántcsontpart 0–1
(Gradel 5.)
Kedden játszották: Algéria–Sierra Leone 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik