Afrika-kupa: Szalah fontos gólt lőtt, Egyiptom fellélegezhet

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 22:14
null
Moses Simon szerezte a harmadik nigériai gólt, így ünnepelt utána (Fotó: AFP)
Nigéria 3–1-re legyőzte Szudánt a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája D-csoportjának szombat kora esti garouai mérkőzésén, és az utolsó kör előtt biztossá tette: bejut a legjobb 16 közé. A késő esti meccsen Egyiptom nagy csatában 1–0-ra legyűrte Bissau-Guineát, és feljött a csoport második helyére.

 

NIGÉRIA–SZUDÁN 3–1

Samuel Chukwueze már a 3. percben belőtte a „szupersasok” vezető gólját, és bár a folytatásban Szudán mezőnyfölényben futballozott, az első félidő legvégén újabb nigériai gól született – némi szerencse is kellett ahhoz, hogy Taiwo Awoniyiről a kapuba pattanjon a labda. A MÁSODIK GÓL ITT!

A második félidő legelején Moses Simon belőtte a harmadik nigériai gólt is, a „Nílus krokodiljai” egy VAR-ozás után megítélt tizenegyesből szépítettek.

A szudániak Nyíregyházán futballozó légiósa, Jaszin Hamed akkor már nem volt a pályán, a 64. percben lecserélték.

EGYIPTOM–BISSAU-GUINEA 1–0

Mohamed Szalah, majd Mosztafa Mohamed is lőtt egy kapufát az első félidőben, de hiába birtokolta többet a labdát Egyiptom, gólt sokáig nem tudott szerezni, amiben része volt a bissaui kezdőcsapatba visszatérő rutinos Jonas Mendes kapusnak is. A második játékrész derekán aztán Szalah rövid sarkos kapáslövéssel megszerezte a vezetést Egyiptomnak. A GÓL ITT!

Kisvártatva a csereként beálló Zizo háromra növelte az egyiptomi kapufák számát. Ezzel még nem volt vége a meccsnek: Mama Baldé nagy lövéssel egyenlített, csakhogy hiába az ünneplés, a VAR-szoba kiszúrta, hogy védőjét szabálytalanul „iktatta ki”, és a gólt nem adták meg. AZ ELŐZMÉNY ÉS AZ ÍTÉLET ITT!

Maradt még annyi idő, hogy Moreto Cassamá előtt is nyíljon egy lehetőség az egyenlítésre, azonban Mohamed el-Senavi kapus megmentette a „fáraókat”.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
2. FORDULÓ
D-CSOPORT
Nigéria–Szudán 3–1
(Chukwueze 3., Awoniyi 45., Simon 46., ill. Kedr 70. – 11-esből)
Egyiptom–Bissau-Guinea 1–0
(Szalah 69.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Nigéria 2 2 4–1 3 6
2. Egyiptom 2 1 1 1–1 0 3
3. Bissau-Guinea 2 1 1 0–1 -1 1
4. Szudán 2 1 1 1–3 -2 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik