Afrika-kupa: ilyen sok gól még nem született egy napon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.20. 22:11
null
A második marokkói gólt Omar Szaissz fejelte Kossi Agassa kapujába (Fotó: AFP)
Még nem volt gólokban ilyen gazdag játéknap az idei labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján: az esti mérkőzésen Marokkó 3–1-re legyőzte Togót, korábban a címvédő Elefántcsontpart 2–2-re végzett a Kongói DK-val. A torna eddigi góljainak több mint negyede e két meccsen született.

 

MAROKKÓ–TOGO 3–1

Az esti mérkőzés elején Mathieu Dossevi góllal fejezett be egy remek togói ellencsapást, de a szünetben már Marokkó vezetett: Aziz Buhadduz – kihasználva, hogy egy társa „eltakarította” a kapust – szöglet után fejelt a kapuba, majd nem sokkal később Omar Szaissz csúsztatott a hálóba egy szabadrúgást követően.

S miközben a második félidőben a togóiak küzdöttek az egyenlítésért, egy erőszakos labdaszerzésből induló marokkói ellentámadásból Juszef en-Neszeri megadta a kegyelemdöfést – lapos lövésénél a labda nagyot pattant a kapus előtt.

ELEFÁNTCSONTPART–KONGÓI DK 2–2

A kongóiak két kapura tartó lövésükből/fejesükből két gólt értek el az első félidőben: egy bedobásból felépített variáció végén Neeskens Kebano nagy gólt lőtt, majd – Wilfried Bony fejesből esett egyenlítő gólját követően szinte azonnal – az őrizetlenül hagyott Junior Kabananga fejessel szerezte meg újra a vezetést.

Bár az „elefántok” fölényben voltak és több helyzetet alakítottak ki, be kellett érniük annyival, hogy a később a meccs emberének megválasztott Serey Dié egy megpattanó lövés révén megmentett egy pontot.

A csereként beálló Salomon Kalou, a Dárdai Pál keze alatt Berlinben légióskodó rutinos támadó a 92. percben bravúrosan a kongói kapuba húzta a labdát, de lesről – maradt a 2–2.

A legutóbbi torna döntőjét tizenegyesekkel megnyerő Elefántcsontpart egyelőre nyeretlen az idei tornán: a kongóiak előtt Togóval is döntetlent játszott – és az utolsó fordulóban ki-ki meccsre kényszerül Marokkóval a továbbjutásért.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT

Elefántcsontpart–Kongói DK 2–2 (Bony 25., Serey Dié 67., ill. Kebano 10., Kabananga 28.)
Marokkó–Togo 3–1 (Buhadduz 14., Szaissz 21., en-Neszeri 72., ill. Dossevi 5.)
Az állás: 1. Kongói DK 4 pont, 2. Marokkó 3, 3. Elefántcsontpart 2, 4. Togo 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik