Afrika-kupa: legalább nyolcan meghaltak, amikor a tömeg be akart jutni a stadionba

R. B., MTIR. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.01.25. 07:43
null
Szurkolók Kamerunban (Fotó: AFP)
Többtucatnyian megsérültek és legalább nyolc ember életét vesztette Kamerunban, amikor a tömeg be akart jutni a hétfői Kamerun–Comore-szigetek Afrika-kupa-mérkőzésre – számolt be róla az AFP hírügynökség.

 

Az összecsapást a 60 ezer néző befogadására alkalmas Olembe Stadionban rendezték meg. A járványhelyzet miatt a tornán csak a befogadóképesség 60 százalékának megfelelő létszámú szurkolót engednek be, ám amikor a házigazda játszik, ez a szám 80 százalékra emelkedik.

A helyi beszámolók szerint körülbelül 50 ezer drukker próbált meg bejutni a meccsre, s a tolongás közben legalább nyolcan elhunytak. Az áldozatok között egy gyermek is van.

A tragédia a mérkőzés előtt mintegy 45 perccel történt, amikor egyelőre tisztázatlan okból az egyik bejáratánál a tömeg a korlátokat benyomva, rendezetlenül próbált bejutni a stadionba – írta az MTI. Szemtanúk szerint a biztonságiak lezárták a kaput és pánik tört ki. A helyszínen készült fotókon az látszik, hogy többen – köztük gyerekek – a földön fekszenek, mások pedig próbálnak segítséget nyújtani nekik.

A nyolcaddöntős összecsapást a hazaiak 2–1-re megnyerték a vészkapussal felálló Comore-szigetek ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik