Afrika-kupa: Iheanacho eldöntötte a nap rangadóját

Vágólapra másolva!
2022.01.11. 19:18
null
Szalah (jobbra) nem tudta győzelemhez hozzásegíteni Egyiptomot (Fotó: AFP)
A Kamerunban zajló labdarúgó Afrika-kupa D-csoportjának rangadóján a hétszeres ANK-győztes Egyiptom találkozott a korábban háromszor diadalmaskodó Nigériával. A mérkőzés nagy küzdelmet és kevés helyzetet hozott, végül a „zöld sasok” diadalmaskodtak.

Az első félidőben jobbára a nigériaiak akarata érvényesült, és a 27. percben Kelechi Iheanacho góljával meg is szerezték a vezetést – rá is szolgáltak, Mohamed Szalahék ugyanis meglehetősen álmoskásan vágtak neki a mérkőzésnek.

DOPPINGÜGY
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) doppingvétség miatt előzetesen felfüggesztette az elefántcsontparti válogatott egyik kapusának, Sylvain Gbohouónak a játékjogát, aki így nem vehet részt a most zajló Afrika-kupán.
Az etióp Wolkite Ketema csapatában védő játékos felfüggesztését kedden jelentette be a FIFA, amely további részleteket nem közölt.
Gbohouo az utóbbi időben a nemzeti együttes első számú kapusa volt, ő védett a gárda októberi és novemberi világbajnoki selejtezőin is. Elefántcsontpart négy kapust nevezett a kameruni kontinenstornára.
(MTI)

Az egyiptomiak hozzáállása a második félidőben sem sokat változott, a fordulás utáni első bő negyedórában szinte csak a nigériaiaknak adódtak lehetőségeik. Sőt, a folytatásban is inkább az ő akaratuk dominált, így végül több helyzetet kialakítva, végül is megérdemelten nyerték meg a meccset.

Hiába volt többet a labda Szalahéknál, a nigériaiak így is többször veszélyeztették az egyiptomi kaput, vagyis győzelmükhöz nem férhetett kétség.

A nap utolsó meccsén az NB II-es Nyíregyházában szereplő Jaszin Hameddel állt fel Bissau-Guinea ellen a 2012 után ismét a tornán szereplő Szudán válogatottja, ám a Szpari csatárának mindössze egy félidő jutott: a szünetet követően már nem térhetett vissza a pályára.

A nyugati–keleti összecsapás nagy küzdelmet hozott, s végül gól nélkül zárult, holott a szudániak a meccs hajrájában büntetőhöz jutottak ám Pelé lövését védte Maurice Gomis kapus, majd a kipattanót is – nincs rá jobb szó – elbénázták a szudániak...

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, KAMERUN
1. FORDULÓ
D-CSOPORT
Nigéria–Egyiptom 1–0
(Iheanacho, 27.)
Szudán–Bissau-Guinea 0–0

E-CSOPORT
Algéria–Sierra Leone 0–0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik