A Topolya négy gólt rúgott a Kragujevacnak, ezzel továbbra is második

Vágólapra másolva!
2023.05.08. 18:05
null
Újabb fontos meccset nyertek meg Lazetics mester fiai (Fotó: TSC)
A Topolyai SC a kragujevaci Radnicski 1923 otthonában lépett pályára a szerb Szuperliga 34. fordulójában, s a mérkőzés előtt abban mindenki egyetértett, ha a vendégek azt a teljesítményt nyújtják, amit a Novi Pazar elleni, 4–0-s győzelemmel végződő kupamérkőzésen, akkor nem lesz gond a három pont begyűjtése. A papírforma érvényesült is, a vendégek 4–1-es győzelmet jegyeztek.

SZERB SZUPERLIGA
34. FORDULÓ
Radnicski Kragujevac–Topolyai SC 1–4 (1–2)
Kragujevac, Csika Dacsa Stadion. V: Milanovics
Radnicski 1923: Lekovics – Ponjevics (Szlavkovics, 89.), Tomovics, Mitrovics, Pecelj – Vidovics (Risztovics, 89.), Zorics – Csolovics, Djurics (Makszimovics, 66.), Vidosavljevics – Milunovics (Krajisnik, 66.). Vezetőedző: Dejan Jokszimovics
TSC: V. Ilics – Calusic, Cvetinovics, Sztojics – Petrovics, Djakovac, Kuveljics, Miloszavljevics (Radin, 56.), Cvetkovics – Ratkov, Sz. Jovanovics. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Milunovics (27.), ill. Djakovac (20. – 11-esből), Calusic (43.), Petrovics (60.), Ratkov (86.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Mindkét fél részéről sok hibával kezdődött a mérkőzés, azonban ahogy múlt az idő, úgy domborodott ki a TSC mezőnyfölénye. A negyedórányi tapogatódzás után a vendégek egyre veszélyesebben támadtak, s a 19. percben Vaszilije Djurics a saját tizenhatosában kézzel ért a labdához, a jogosan megítélt tizenegyest Ifet Djakovac magabiztosan értékesítette.

A kapott gól felébresztette a hazaiakat, a TSC játékosai pedig túlságosan is megnyugodtak, aminek az lett az eredménye, hogy a 27. percben a védelem mögé belőtt labdára Luka Milunovics csapott le, s a kapust is kicselezve egyenlített. Öt perccel a gól után a TSC másodszor is megszerezhette volna a vezetést, ugyanis Mitrovics kézzel és lábbal is szabálytalankodott Petar Ratkov ellen, ám Djakovac ezúttal a lécre lőtte a tizenegyest. A kihagyott büntető azonban nem zavarta meg a vendégeket, akik tovább támadtak, s a félidő hajrájában Ivan Miloszavljevics beadásából az előrehúzódó Josip Calusic hét méterről a kapuba fejelt.

A második játékrészben sokkal veszélyesebbek voltak a hazaiak, de a vendégek védelme állta a sarat, a 60. percben pedig el is dőlt a három pont sorsa. Djakovac próbálta meg Ratkovot kiugratni, a védőknek azonban sikerült elpöckölniük a labdát a csatár elől, az érkező Nemanja Petrovics azonnal lecsapott rá, és 25 méterről laposan a bal alsó sarokba lőtt.

A hajrában a hazaiak hatalmas helyzetet hagytak ki, Makszimovics két méterről a kapufára fejelte a labdát, majd az ellentámadás során Nikola Kuveljics harcolt ki szabadrúgást, és Ratkov 19 méterről védhetetlenül lőtt a kapu jobb oldalába. A TSC három fordulóval a bajnokság vége előtt a második helyen áll, három ponttal többet gyűjtve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Csukaricskinél. A topolyai csapat legközelebb szombat este fél kilenckor a TSC Arénában fogadja a Vozsdovacot. 1–4

PERCRŐL PERCRE

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS

89: perc: Ponjevics le, Luka Szlavkovics be a hazaiaknál, Milos Vidovics le, Nikola Risztovics be.

89. perc: Szasa Jovanovics le, helyére Jug Sztanijev, Kuveljics helyére Krpics, Ratkov helyére Vukics, Petrovics helyére Arandjel Sztojkovics a TSC-nél.

86. perc: GÓÓÓÓÓL! Ott a negyedik, ez már kiütés! Az iménti kontra végén Kuveljics harcolt ki egy szabadrúgást 19 méterről. A labda mögé Ratkov állt, és a kapu jobb oldalába csavart.

85. perc: MI MARADT KI?! Djordje Makszimovics két méterről senkitől sem zavartatva a jobb kapufára fejelte a labdát! A beadás Zoricstól érkezett, ezt nehezebb volt kihagyni, mint befejelni.

82. perc: Ratkov nem engedett elvégezni egy szabadrúgást a félpályánál, sárga lap lett a jutalma. Előtte a Radnicski edzője, Dejan Jokszimovics is besárgult reklamálásért.

76. perc: Radint nagyon érzékeny helyen találta el a labda, de egy rövid ápolás után visszatért a pályára.

66. perc: Kettős csere a hazaiaknál: Vaszilije Djurics és Luka Milunovics le, Djordje Makszimovics és Damjan Krajisnik be.

Ritkán kap három gólt saját közönsége előtt a Radnicski, legutóbb ez tavaly szeptemberben fordult elő – jelentik a helyszínről.

60. perc: GÓÓÓÓL! MEGDUPLÁZZA ELŐNYÉT A TSC! Ratkov kiugratása nem sikerült, de Petrovics elé került a labda, aki 25 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

56. perc: A vendégek cserélnek először: Milan Radin be, Ivan Miloszlavljevics le.

54. perc: Letámadtak a hazaiak és labdát és szereztek, Vidoszavljevics lőtt 18 méterről, de elcsúszott a lövés pillanatában, így a labda kapu fölé ment.

49. perc: Kuveljics szabálytalankodott Zorics ellen a középpályán, sárga lapot kapott.

FOLYTATJUK! Egyik csapat sem cserélt a meccs szünetében.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

Egy perc a ráadás.

43. perc: GÓÓÓÓL! ISMÉT VEZET A TSC! Ivan Miloszavljevics ívelt középre egy szabadrúgást, az előremerészkedő Calusic pedig hét méterről a kapu bal oldalába fejelt.

42. perc: Jól védekeznek a hazaiak, a TSC nem tudott nyomást helyezni a kapura az elmúlt percekben.

39. perc: Cvetkovics ívelt jobbról középre, de a védők kifejelték a labdát, Calusic ezt követő próbálkozása pedig erőtlen volt.

33. perc: Djakovac kihagyta! A topolyai középpályás a keresztlécre bikázta a labdát, a kapus ismét rossz irányba vetődött. Marad az 1–1.

32. perc: Újabb tizenegyest kapott a TSC! Mitrovics rántotta le Ratkovot a tizenhatoson belül.

30. perc: Egy gyors hazai ellentámadás végén Csolovics lőtt 10 méterről a rövid sarok mellé.

27. perc: GÓÓL! Egyenlít a Radnicski! Elaludt a TSC védelme, s Milunovics ezt azonnal kihasználta, okosan húzta el a labdát a kifutó Ilics mellett, majd egy kicsit kisodródva, közelről helyezett hálóba.

24. perc: Nemanja Petrovics kap sárga lapot, miután Csolovics nadrágját és mezét is megrángatta.

A topolyai középpályás idénybeli 10. találatát jegyezte.

20. perc: GÓÓÓÓL! Djakovac magabiztosan lőtt félmagasan a kapu jobb oldalába, a kapus balra vetődött. Vezet a TSC!

19. perc: TIZENEGYEST RÚGHAT A TSC! Vaszilije Djurics, aki korábban szerepelt a TSC-ben, feje helyett kézzel ért a labdához.

18. perc: Sárga lap Ponjevicsnak – Petrovicsot rúgta meg.

A topolyai Cvetinovicsnak ismerős lehet a pálya, ugyanis az őszi idény során még a kragujevaci együttest erősítette, és a téli átigazolási időszakban került Topolyára – jelentik a helyszínről.

15. perc: Dkajovac lőtt kapura körülbelül 20 méterről, a labda a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

14: perc: Teljesen átvette a játék irányítását a TSC, minden hazai mezőnyjátékos a saját térfelén védekezik.

9. perc: Cvetkovics-harcolt ki egy TSC-szögletet, akinek a beadását Calusic csúsztatta meg, de a labda kapu mellé ment.

9. perc: Egyelőre mindkét csapat sok hibával játszik, a vendégek főleg felívelésekkel próbálkoznak.

5. perc: Cvetinovics ívelt a hazai tizenhatoson belülre, a labdát könnyedén begyűjtötte a kapus.

Elkezdődött a mérkőzés! A kezdőrúgást egyperces gyásszünet előzte meg, múlt heti belgrádi iskolai lövöldözés áldozatainak emlékére.

A meccs előtt 32. forduló legjobb játékosának járó elismerést a topolyai Nemanja Petrovics vehette át, aki a pénzdíjat jótékonysági célokra ajánlotta fel – jelentik a helyszínről.

Luka Ilicsre, az együttes egyik legjobbjára nem számíthat Zsarko Lazetics, aki sárga lapjai miatt nem léphet pályára – jelentik a helyszínről.

Pirosban a hazai együttes, sötétkékben a TSC.

Ez pedig a hazaiak kezdője.

Itt a Topolya kezdőcsapata.

Köszöntünk mindekit a Radnicski Kragujevac–Topolyai SC szerb bajnoki mérkőzés élő közvetítésében. A mérkőzés hamarosan elkezdődik.

ELŐZMÉNYEK

Négy fordulóval a Szuperliga zárása előtt a nyolcadik helyen álló, kragujevaci Radnicski 1923 idegenbeli legyőzésével a Topolya újabb lépést tehet a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő második hely megszerzése felé. A TSC a Partizantól elszenvedett vereséget a Novi Pazar elleni 4−0-val feledtette a Szerb Kupában (amelyben már elődöntős), az együttes szakmai stábja joggal bízik a hétfői bajnoki mérkőzés megnyerésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik