Az Eszék három góllal nyert, kikapott odahaza a Dinamo Zagreb

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 21:00
null
Ramón Miérez, ki más?! (Fotó: nk-osijek.hr)
Elkezdődött a horvát labdarúgó-bajnokság, a Kleinheisler Lászlót és Gyurcsó Ádámot is alkalmazó, az előző szezonban ezüstérmet szerző eszéki csapat 3–0-ra legyőzte odahaza a Sibeniket.


1. HNL
1. forduló
NS Osijek (Eszék)–HNK Sibenik 3–0
(Miérez 63., Bohar 90., 90+5. perc – utóbbit 11-esből)

Nem volt ott Kleinheisler László az Eszék első bajnokijára nevezett keretben, a magyar középpályás még pihent a nyári Európa-bajnokság miatt, és sajnos Gyurcsó Ádámmal sem számolt Nenad Bjelica mester.

De azzal sem számoltak az eszékiek, hogy a több, Eb-n megfordult játékossal kiálló Dinamo Zagreb kikap odahaza a Slaven Belupótól, amelynek védelmét remekül fogta össze a csapatkapitány Goran Paracki, a Pécs egykori légiósa.

Kellemetlen, esős időben kezdődött a bajnoki, hazai helyzetekkel, de hol Lovre Rogic kapus védett szépen, hol meg Karlo Bilic blokkolt zseniálisan – a többi helyzetnél pedig pontatlanul céloztak az eszékijátékosok.

A szakadó esőben is képes volt álmoskásan kezdeni a második félidőt a házigazda együttes, szerencséjére két ziccert is elpuskázott a látogatóktól Deni Juric.

A második után hamar jött a büntetés, „természetesen” a tavalyi vendégjátéka után a nyáron az Alavéstől 2.5 millió euróért végleg megvett gólkirály, Ramón Miérez szerzett gólt, ezúttal egy szép fejessel.

Kihagyta a maga helyzetét a Felcsútról és Mezőkövesdről ismerős Stipe Bacelic-Grgic is, majd a hajrá végén Damjan Bohar találata végleg lezárt minden nyitott kérdést.

Nem fért kétség az eszékiek sikeréhez, és nem fér kétség ahhoz sem, mi a gárda célja ebben az idényben...

PERCRŐL PERCE

90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Több hazai drukker is félmeztelenül táncol az esőben.

90+5. PERC DAMJAN BOHAR jobbal a léc alá lő, középre, Rogic balra el. 3–0!

90+3. perc Büntető a végére? Bilic felrúgja az ötös bal sarka előtt Ndockytot. Szerintünk az lesz, a VAR szerint is az.

90+1. perc Miérez le, Antonio Mance be, Grzan le, Petar Bockaj be.


Három perc a ráadás.

90. PERC NEM, NEM AZ, DAMJAN BOHAR az ötös bal sarka elől ballal a bal alsóba lő Zaper bal oldali beadását követően. Jobbal átvette, a másik lábával nem hibázott. 2–0!

87. perc Eldőlhetne, de Miérez nem lő az ötös bal sarka elől, önzetlen passzát jobbal 12-ről a kapusba püföli Grzan! ZICCER! Meccslabda?

83. perc Juric a 16-oson belül, de rossz a levétel, aztán a labda helyett egy védő lábát találja el. Nézelődik azonban a VAR is... Nincs büntető. Csak csere, Mesa le, José López be.

80. perc Jugovic le, a titkos fegyver Marveil Ndockyt be a hazaiaknál.

76. perc Bohar jobb oldali szögletét a túloldali ötössarokról a kapushoz fejeli Loncar. Bacelic-Grgic le, Edin Julardzija váltja.

74. perc Juric passzát Bacelic-Grgic jobbal 17-ről, kissé jobbról feladja a kapusnak!

72. perc Grzan jobb oldali beadása a keresztező Batarelóról nem sokkal pattan a bal alsó mellé. Rogic vetődve biztosított.

Juric két ziccert is elpuskázott, ő ráadásul a Dinamo Zagrebtől érkezett kölcsönbe.

67. perc Sárga lap a frissiben beállt csereembernek, felöklelte a 16-os bal sarka előtt Marint.

65. perc Pilj nagyot kap Bacelic-Grgictől, majd Darko Nejasmic váltja.

Előretört a védő, nem volt embere, a beadást oldalra dőlve fejelte a kapuba a csatár, Bilic mellől.

63. PERC ITT A BÜNTETÉS, egy jobb oldali Milos-beadást RAMÓN MIÉREZ az ötös jobb sarka elől a bal, azaz a rövid alsó sarokba fejel. 1–0!

62. perc KIMARAD! Delic passzol balról középre Juricnak, aki hat méterről a kilépő kapusba lő!

60. perc Sahiti le, Ivan Delic váltja. Szélső helyett ék, alighanem Marin megy ki eredeti helyére.

58. perc HELYZET, Mesa passzára rosszul lép ki Ivusic, a 16-os elé, Juric lő jobbal kapura 19-ről, középről, de ment az ötös előtt Zaper!

54. perc Miérez lő ballal kapura, nem sokkal pattan a labda a bal alsó sarok mellé a közbelépő Bilicről!

53. perc Mesa szereli a 16-os jobb sarka előtt Piljt, és jobbal nem sokkal lő a bal felső sarok fölé!

49. perc A passzát most jobbal 21-ről a kapushoz gurítja Marin.

47. perc A jobbszellő Curic szervezi a játékot. Nem is rosszul, 21 passzából 20 jó helyre megy. A hazai balszellő, Miérez 43 százalékos pontossággal passzol, Bacelic-Grgic 71-gyel, ez kiemelkedő a középpályások között ma!

46. PERC FOLYTATJUK!

A 100. meccs az Eszékben

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

A közönség tüntet, Pilj reklamál.

45. perc Miérez megindul, kezez egy védő az ötösön, talán Bilic, talán Peric? Tovább. Nem is, Mesa ment hátra segíteni, mentett a csatár előtt, de lövésével eltalált Bilic kezét.

44. perc Miérez bal keze fáj, ketyeg a VAR... még mindig, szenet dobnak rá... tovább, int a spori, bedobással folytatjuk.

42. perc Rogic pocsékul mozdul ki egy beadásra, de megússza, Pilj jobbal 26-ról a jobb alsót veszi célba, vetődve véd a kapus.

39. perc A Dinamo Zagrebtől kölcsönkapott szélső, Marin távolija kapuscsemege.

37. perc Bacelic-Grgic nagyokat rúg lelkesen a 16-os előtt Piljbe, kap is egy... utolsó szóbeli figyelmeztetést. Igen, a játékost láthattuk az NB I-ben is, a Puskásban és a Mezőkövesdben tevékenykedett.

33. perc Marin Pilj kap sárga lapot utólag, Mesa jobb lába fáj most.

26. perc Mato Milos kap sárga lapot Mesa lebirkózásáért.

24. perc LÉC, Pilj ad be most balról tanári módon, Jugovic szép mozdulattal a léc alá fejelné a labdát hét méterről, Rogic nagyot vetődve a lécre tolja a labdát!

21. perc Szöglet, balról, Zaper kissé balról tízről nem sokkal fejel a jobb alsó sarok mellé.

20. perc MEKKORA MENTÉS! Szép, sokpasszos hazai akció Piljtől és Bohartól, a végén Grzan lő ballal kapura 16-ról, az ötösön balra elvetődve csukafejessel ment Bilic!

Egyre jobban esik. Az eső.

16. perc Bohar ellép a védőjétől a jobb szélen, jobbal visszafelé gurít, Pilj középről a 16-osról jobbal a jobb sarok mellé lő.

13. perc A 16-os bal sarkáról jobbal nem sokkal teker a bal alsó mellé Sahiti, középen majdnem beleért a labdába a felugró Marin.

Ivan Batarelo, nem a Felcsúton is megfordult, már 36 esztendős Ante, ő már a HNSK Moslavinában vezet le.

12. perc Batarelo indít a felezőtől, nem túl jól, de elcsúszik Cseberko... de gyorsan felpattan, és ment a 16-oson a csodálkozó Marin elől.

Iván Santini és Skoric sincs a hazaiak meccskeretében.

8. perc Kimarad ez is, Grzan jobb oldali beadását Bilic az ötösről Miérez elé ügyetlenkedi, ám az ék elkapkodja a ziccert, 12-ről ballal gyatrán a kapus ölébe emeli a labdát.

6. perc Zaper 17 méteres lövését elcsípi a ledőlő Rogic a jobb alsó sarok előtt.

5. perc Helyzet, Bohar jobb oldali szöglete nem az igazi, de aztán megindul, két csel után háromszögez a visszafelé futó Miérezzel, majd az ötös jobb sarka elől jobbal a jobb alsó mellé lő.

3. perc Hazai fölénnyel és kemény belépőkkel.

A pálya erősen felázott ma délután. És még mindig szemerkél az eső.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A kölcsönjáték után végleg megvette gólkirályt, Ramón Miérezt köszöntötték egy El Toro-mezzel a hazaiak.

A hazaiak kék-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek narancssárga mezben és fekete nadrágban.

Ez igen, kikapott odahaza a Slaven Belupótól a Dinamo Zagreb!

Az Európa-konferencialiga küzdelmei jövő hét csütörtökön folytatódnak a második selejtezőkörrel. A Puskás Akadémia továbbjutott, az Újpest ebben a fordulóban kezdi kupaszereplését, és a liechtensteini Vaduzt kell kiejtenie. A székelyföldi Sepsi a szlovák Spartak Trnavával (Nagyszombat) csap össze, a DAC Holender Filip szerb együttesével, a Partizannal találkozik, míg a horvát bajnokságban szereplő NK Osijek a lengyel Pogonnal.

Kleinheisler László 2019 februárja óta erősíti a horvát csapatot. A legutóbbi idényben 34 tétmérkőzésen összesen hat gólt szerzett és hat gólpasszt adott. A 27 esztendős labdarúgó az Európa-bajnokságon mindhárom csoportmérkőzésünkön kezdő volt, a Franciaország elleni 1–1-es döntetlen után őt választották meg a meccs legjobbjának.

„Kleinheislernek jövő nyáron lejár a szerződése, most lehetne a leghasznosabban értékesíteni őt, ha nem hosszabbít velünk. Az Osijek egyértelműen szeretné, ha maradna, meglátjuk, neki mik a szándékai” – tette hozzá Bjelica.

„Sok játékost figyelünk, ám még nem döntöttünk – mondta a nyári átigazolásokról Nenad Bjelica, az eszéki együttest szeptember óta irányító vezetőedző. – Nem sürget minket az idő, jó keretünk van, ám ha Kleinheisler László, aki iránt sokan érdeklődnek, távozik, szükségünk lesz új futballistára.”

Nenad Bjelica, a horvát élvonalbeli NK Osijek vezetőedzője egy interjúban Kleinheisler László lehetséges távozásáról beszélt.

Kleinheisler még pihen

Egy kis örökmérleg: 50 mérkőzés, 26 eszéki és 11 sibeniki sikerrel, 84, ill. 45 rúgott góllal.

Pénteken kezdődik a horvát bajnokság, este kilenc órától pályán a Kleinheisler Lászlót (27) is alkalmazó, ezüstérmes eszéki csapat, amely igyekszik megtörni a Dinamo Zagreb hegemóniáját. A Hajduk Split csapatát is érdemes figyelni, hiszen a Ferencvárostól oda igazolt Lovrencsics Gergő (32).

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ESZÉK–SIBENIK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik