Nem érett góllá a fölény, ikszelt az NK Osijek a Slaven Belupo ellen

Vágólapra másolva!
2021.08.01. 20:52
null
Hiába próbálkozott jóval többször, nem tudott betalálni az Eszék (Fotó: NK Osijek)
Az élvonalbeli horvát labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 3. fordulójában vasárnap az NK Osijek a Slaven Belupót fogadta. Az eszékiek végig mezőnyfölényben játszottak, és jóval többet próbálkoztak, mint ellenfelük, de nem tudtak betalálni (0–0). Az NK Osijek magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László csereként lépett pályára.

 

1. HNL
3. FORDULÓ
NK OSIJEK–SLAVEN BELUPO 0–0
Eszék,
Gradski vrt Stadion, 1016 néző. Vezette: I. Pajac
Osijek: Ivusic – Loncar, Bockaj, Bralic, Cheberko, Grgic (Milos – 77.) – Fiolic (Plij – 65.), Hiros (Kleinheisler – 65.), Nejasmic – Mance (Bohar – 77.), Topcagic (Mierez – 65.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Slaven Belupo: Covic – Bozic, D. van Bruggen, Zirdum – Bosec, Brkovic (Lulic –71.), Glavcic (Milnaric – 86.), Marina, Paracki – Bogojevic, Krstanovic. Vezetőedző: Dean Klafuric

ÖSSZEFOGLALÓ

Az NK Osijek csütörtökön Kleinheisler László góljával 1–0-ra nyert a lengyel Pogon Szczecin ellen az Európa-konferencialiga második selejtezőkörének visszavágóján, ezzel továbbjutott. Ahhoz a mérkőzéshez képest Nenad Bjelca vezetőedző nyolc helyen is változtatott a kezdőcsapatban – vélhetően pihentetés miatt. Az Ekl-meccsen hőssé vált magyar válogatott középpályás is a kispadon kezdett.

Az Eszéket látszólag a felforgatott kezdő sem zavarta meg, a meccs elejétől kezdve jóval többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, mezőnyfölényben játszottak és az első tíz percet követően helyzetekig is eljutottak, betalálni azonban nem tudtak a szünetig.

A második félidőt is intenzív iramban kezdték a hazaiak, lövésekig viszont nem jutottak el, így a 65. percben hármat is cserélt Bjelca – ekkor állt be Kleinhesiler László is.

A vendégek továbbra is betömörültek saját térfelükre és csak a lehetséges kontrákra koncentráltak támadásban, míg az Osijek sok beadással próbálkozott, de ezeket a legtöbbször kifejelték a Slaven Belupo védői. A 85. percben Milos lőhetett közelről, de Covic nagyott védett.

Három perccel később Mierez ugyan betalált, de a játékvezető a videóbíró segítségével érvénytelenítette a találatot les miatt. Az utolsó percekben Loncar, Bockaj és Nejasmic is próbálkozott – előbbiek nem találtak kaput, utóbbi fejesét Covit bravúros mozdulattal védte.

Az Eszék végül nem tudott gólt szerezni, így maradt a gól nélküli döntetlen (0–0). Kleinheislerék továbbra is másodikak a tabellán, három forduló után hét ponttal állnak.

 

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: vége a mérkőzésnek! NK Osijek–Slaven Belupo 0–0.

90+4. perc: Bockaj próbálkozott meg még egy lövéssel, de nem talált kaput.

90+3. perc: egymás után több beadással is próbálkozott az Osijek, az egyik megtalálta Nejasmicot, aki rendíkvül közelről felejhetett, de Covic nagyot hárított.

90+1. perc: Milos adta be a labdát, Loncar fejelt, de a próbálkozás ezúttal sem volt pontos.

90. perc: letelt a rendes játékidő, öt percet hosszabbított a játékvezető.

89. perc: a vendégek kaptak egy újabb sárga lapot, ezúttal Paracki.

88. perc: úgy tűnt, góllá érik a hazaiak fölénye, Mierez be is talált, de a játékvezető a VAR segítségével érvénytelenítette a találatott les miatt.

8

6. perc: ismét cserélt a Slaven Belupo – Glavcic helyére Milnaric állt be.

85. perc: Milos használta ki a vendégek védőinek helyezkedési hibáját, lőni tudott, de Covic hárított.

77. perc: újabb változtatások a hazaiaknál – Milos és Bohar érkezett Grgic és Mance helyére.

75. perc: rövid időn belül két lövéssel is próbálkozott az NK Osijek, de egyik sem találta el a kaput.

71. perc: a vendégeknél Brkovicot váltotta Lulic.

65. perc: Nenad Bjelica alaposan belenyúlt a meccsbe, hiszen hármat is cserélt az Eszék – Topagovic, Fiolic és Hiros hagyta el a pályát, Kleinheisler, Pilj és Mierez jött be.

62. perc: újabb sárga lap, ez már harmadik a Slaven Beluponál, ezúttal van Bruggen kapta.

52. perc: először veszélyeztetett a vendégcsapat – Bosec adta be a labdát Krstanovicnak, aki el tudta fejelni azt, de a kaput nem találta el.

50. perc: a hangosbemondó közlése alapján 1016 néző váltott jegyet a mérkőzésre. Szerencséjük ezúttal sem volt a szurkolóknak, hiszen ahogyan csütörtökön az eszékiek Ekl-meccsén, úgy most is esik az eső.

49. perc: az NK Osijek csapatából is megvan az első sárga lapos, ő nem más mint Bralic.

48. perc: a mérkőzés során eddig több mint 65 százalékban az Eszéknél volt a labda, amely öt lövéssel is próbálkozott, de nem tudott gólt szerezni. A Slaven Belupo az ellenfél térfelére is csat ritkán jutott át, helyzetig nem jutott el.

46. perc: elkezdődött a második játékrész!

45. perc: a játékvezető nem hosszabbít, vége az első félidőnek. Az állás továbbra is 0–0.

44. perc: Bockaj beadása után Mance fejelhetett, de nem volt elég erő benne és az irány sem volt pontos.

4

2. perc:Marina elkésett belépőjére is jár a sárga lap.

40. perc: Hiros a büntetőterületen belülre ér, majd megpróbálja megjátszani társát, de elvéti a passzt. Nem jut el újabb lövésig az NK Osijek.

38. perc: a meccs képe továbbra is változatlan – az Osijek jóval többet birtokolja labdát, s próbálja feltörni ellenfele védelmét, míg a Slaven Belupo a kontrákra rendezkedett be.

26. perc: Munkában a VAR. A játékvezetők azt vizsgálták, hogy a Belupo játékosa, Zirdum kézzel ért-e a labdához a tizenhatoson belül, végül azonban úgy döntenek, hogy nem ítélnek büntetőt.

25. perc: az eszékiek kezdőcsapata egyébiránt csak három helyen egyezik azzal a tizeneggyel, amely kifutott a pályára csütörtökön a Pogon Szczecin elleni Ekl-selejtezőmérkőzen. Azt a meccset Kleinheisler László góljával nyerte meg az Osijek – mint ismert, a magyar válogatott játékos ezúttal a kispadon kapott helyet.

23. perc: túl vagyunk az első féldiő felén. Megállapítható, hogy teljes mértékben a hazaiak uralják a meccset, ráadásul már helyzetük is volt, de a gól még hiányzik.

15. perc: a mérkőzés első sárga lapját a vendégek bosnyák támadója, Ivan Krstanovic gyűjti be.

13. perc: ezúttal Locar passzolt Mance-nak, a tizenhatoson belülről, de szorított helyzetből próbálkozott – lövését hárította a Slaven Belupo kapusa, Covic.

10. perc: megvolt az NK Osijek első helyzete – Topcagic kibújt a védők gyűrűjéből, és nagy nehezen eljuttatta a labdát Fiolichoz, aki nagyjából tíz méterről lőtt, de nem talált kaput

7. perc: egyelőre jóval aktívabbak a hazaiak, a labdát is több mint 70 százalékban birtokolják, de helyzetig még nem sikerült eljutniuk – ahogyan az ellenfélnek sem.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

Ezzel a kezdőcsapattal áll fel ma az NK Osijek – a magyar válogatott Kleinhesiler László ezúttal a cserék között kapott helyet.

 


 

Az NK Osijek két forduló után hibátlanul, hat ponttal áll a horvát élvonal második helyén – több rúgott góljának köszönhetően –, ám a jelenlegi éllovas Lokomotiv Zagreb már három meccset játszott, melyen hét pontot gyűjtött. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az eszékiek legyőzik a Slaven Belupót, a tabella élére ugranak 9 szerzett ponttal.

Az Eszék csütörtökön Európa-konferencialiga selejtezőmérkőzést, azon belül is visszavágót játszott a lengyel Pogon Szczecin ellen, amit a magyar válogatott Kleinhesiler László góljával nyert meg 1–0-ra. Ezzel az NK Osijek összesítésben egy góllal jobbnak bizonyult az ellenfelénél, s ott van az Ekl harmadik selejtezőkörében.

Az NK Osijek a második fordulóban a Hajduk Split otthonában tudott 2–1-re nyerni, 10 000 néző előtt. Az eszékiek góljait akkor Jurcevic és Pilij szerezték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik