Null egyről fordítva győzött az NK Osijek a Hajduk Split ellen

Vágólapra másolva!
2021.07.25. 20:54
null
Mintegy tízezer szurkoló látogatott ki a Hajduk Split–NK Osijek összecsapásra (Fotó: Bodnár Zalán)
A Kleinheisler Lászlót is soraiban tudó NK Osijek izgalmas mérkőzésen 2–1-es diadalt aratott a Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Hajduk Split otthonában a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság, az 1. HNL második fordulójában.

 

1. HNL
2. FORDULÓ
HAJDUK SPLIT–NK OSIJEK 1–2 (0–0)
Split,
Poljud Stadion, 10 000 néző. Vezette: Pajac
Hajduk:
Kalinic – Lovrencsics G. (Dellova, 72.), Simic, Vuskovic (Dimitrov, 89.), Colina – Vukovic, Sahiti, Krovinovic – Mlakar (Atanaszov, 79.), Ljubicic (Jairo, a szünetben), Livaja. Vezetőedző: Jens Gustafsson
Osijek:
Ivusic – Jurcevic, Skoric, Loncar, Milos – Zaper (Jugovic, a szünetben), Kleinheisler, Nejasmic (Hiros, 71.) – Grzan (Bockaj, 71.), Mierez (Mance, 85.), Bohar (Pilj, 71.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző: Livaja (63.), ill. Jurcevic (66.), Pilj (87.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Remek iramban zajlott az összecsapás a Poljud Stadionban, ahol a hangulatra sem lehetett panasz: mintegy tízezer szurkoló látogatott ki a mérkőzésre. Figyelembe véve két tényt ez cseppet sem furcsa: a forduló rangadójáról volt szó, ráadásul ez az utolsó mérkőzés Horvátországban, mielőtt a kormány új intézkedéseket vezetne be a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt. Az első félidőben támadásokból és szabálytalanságokból sem volt hiány. Mindent összevetve a hazai csapat játszott veszélyesebben – mindkét értelemben; három sárga lapot és tíz kapura lövést jegyzett.

A 63. percben a Hajduk Split megszerezte a vezetést: Marko Livaja az ellenfél térfelén szerzett labdát, amellyel megindult a jobb szélen, majd az alapvonalhoz érve, a kapus mellett a hosszú sarokba lőtt; a kapufáról pattant a hálóba a labda. Csodálatos találat volt.

Sokáig azonban nem örülhetett, három perccel később Nikola Jurcevic révén jött a válasz (1–1). Az Osijek 75. percben szerzett gólját les miatt még érvénytelenítették, ám tizenkét perccel később a csereként beálló Marin Pilj már betalált; a kapusról kipattanó labdára érkezett remek ütemben, és nem hibázott. Mint kiderült, ezzel az 1–2-es végeredményt is beállította.

Mindkét magyar kezdőként lépett pályára, Kleinheisler László végig a pályán volt a vendégeknél, Lovrencsics Gergőt viszont a 72. percben lecserélték a spliti gárdában.

Az Osijek két forduló után vezeti a horvát élvonal küzdelmeit, a Hajduk Split a nyolcadik helyen áll.

 

PERCRŐL PERCRE

90+7. perc: ITT A VÉGE! AZ NK OSIJEK REMEK ÖSSZECSAPÁSON 2–1-ES DIADALT ARATOTT A HAJDUK SPLIT OTTHONÁBAN.

90+6. perc: Atanaszov kapja a Hajduk Split ötödik sárga lapját.

89. perc: Vuskovic (Hajduk Split) helyére Dimitrov áll be.

87. perc: GÓL! Vezet az NK Osijek, mivel Pilj kiválóan érkezett a kapusról kipattanó labdára, amit aztán magabiztosan lőtt a hálóba!

85. perc: Mierez (NK Osijek) le, Mance fel!

79. perc: Újabb csere a Hajduk Splitben; Atanaszov állt be Mlakar helyére.

75. perc:Hiába szerezte meg Mierez a vezetést az NK Osijeknek, a videóbíró les miatt érvénytelenítette a találatot.

72. perc: A Hajduk Split mestere Dellovára cseréli Lovrencsics Gergőt, Sahiti helyére pedig Diamantakost állítja be.

71. perc: Három játékost cserél Nenad Bjelica; Bohar helyett Pilj, Grzan helyett Bockaj, Nejasmic helyett pedig Hiros érkezett a pályára.

66. perc: EGYENLÍTETT AZ NK OSIJEK! Jurcevic érkezett remek ütemben a kipattanóra, nem hibázott.

64. perc: CSODÁLATOS GÓL! Livaja (Hajduk Split) az ellenfél térfelén szerzett labdát, amellyel megindult a jobb szélen, majd az alapvonalhoz érve, a kapus mellett a hosszú sarokba lőtt, és a kapufáról pattant a labda a hálóba. HAJDUK SPLIT–NK OSIJEK 1–0!

62. perc: Jairo (Hajduk Split) reklamál büntetőt, szerinte ugyanis lerántották a tizenhatoson belül. Pajac játékvezető nem ért vele egyet.

57. perc:Sahiti (Hajduk Split) alakított ki gyönyörűen maga előtt lövőhelyzetet, ám a kísérlete gyenge volt.

55. perc: a Hajduk Split negyedik játékosa, Vukovic kap sárgát, amiért lerántotta Kleinheislert.

50. perc: Jan Mlakar (Hajduk Split) elesett az ellenfél tizenhatosán belül, de Igor Pajac játékvezető szerint nem történt szabálytalanság, így a büntető sem jár.

46. perc: Ljubicicset Jairóra cserélte a Hajduk Split mestere, Jens Gustafsson.

46. perc: Zaper (NK Osijek) helyére Jugovic állt be.

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

45+2. perc: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! JÓ TEMPÓBAN ZAJLIK A MÉRKŐZÉS, ÁM GÓL EGYELŐRE NEM SZÜLETETT: 0–0.

44. perc: Lovrencsics gyönyörű beadását Mlakar lőtte el kapásból, ám a labdát rosszul találta el hat méterre a kaputól; először a földre pattant, onnan pedig a kapu fölé.

42. perc: Livaja bombázott 17 méterről kapura, Ivusic bravúrral hárított.

39. perc: Vuskovic (Hajduk Split) csúszott be csúnyán, megérdemelte a lapot.

36. perc: Lovrencsics próbálkozott 30 méterről, nagyjából tizenöttel fölé ment.

33. perc: rengeteg a szabálytalanság, bő fél óra elteltével összesen nyolc szabadrúgást végeztek el a csapatok.

24. perc:Livaját (Hajduk Split) is figyelmeztette a játékvezető.

23. perc: Krovinovic (Hajduk Split) Zaperrel szemben volt szabálytalan, sárga lapot kapott.

15. perc: remek lehetőség adódott az Osijek előtt – Milos beadására Mierez érkezett, ám túl sokat hezitált a labdával nagyjából hat méterre a kapu előtt, így a védőknek volt idejük felszabadítani.

12. perc: Krovinovic szabadrúgásból ívelt atizenhatoson beülre, Simic fejesét védte bravúrral az eszékiek kapusa, Ivusic.

11. perc: az Osijek csapatkapitánya, Mile Skoric lépett csúnyán oda Colinnak,Igor Pajac játékvezető sárga lapot adott érte.

10. perc: az Osijek csatára, Ramón Mierez gyönyörű helyzetet alakított ki, gól azonban nem született belőle.

8. perc: mindkét csapat erőszakosan, támadó szellemben játszik.

5. perc: a mérkőzés remek hangulatban, nagyjából tízezer néző előtt zajlik – ez az utolsó mérkőzés Horvátországban, mielőtt a kormány új intézkedéseket vezetne be a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt.

3. perc: a Hajduk támadó középpályása, Filip Krovinovic próbálkozott először; 19 méterről a jobb felső sarkot célozta meg, ám a labda elkerülte a kaput.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

Az 1. HNL első fodulójában Hajduk Split 2–2-es döntetlennel kezdett a Lokomotiva Zagrebbel szemben, az NK Osijek pedig 3–0-ás diadalt aratott a Sibenik felett. Utóbbi csapat vezetőedzője, Nenad Bjelica így fogalmazott a spliti összecsapás előtti sajtótájékoztatón:

Összességében, nem hiszem, hogy szégyenkeznünk kellene amiatt, amit a Pogon ellen az Európa-konferencialigában nyújtottunk, de abban is biztos vagyok, hogy már a Hajdukkal szemben is jobb játékot nyújtunk és jobb eredményt is érhetünk el (mint ismert, az Osijek 0–0-ás döntetlent játszott a Pogon Szczecinnel – a szerk.). Legutóbb a Poljud Stadionban nyerni tudtunk, ugyanakkor a Hajduk remek formát mutatott az európai porondon, a szurkolói támogatásával mindent megtesz a három pont megszerzéséért, ugyanakkor nekünk is hasonló a célunk. Hiszek a csapatomban és abban, hogy a győzelmünkhöz megvan bennünk a kellő minőség és energia. Vasárnapig még meglátjuk, miként sikerül regenerálódni azoknak a játékosoknak, akiknek akadtak nehézségei, sérülései Lengyelországban, de azt már többször is elmondtam, hogy bő keretünk van, és jó teljesítménnyel ezúttal is megvan az esélyünk arra, hogy három ponttal térjünk haza Eszékre.”

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A HAJDUK SPLIT–NK OSIJEK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik