Kleinheisler is betalált, élre állt a horvát bajnokságban az NK Osijek

POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.12.12. 12:50
null
Az eszékiek feljöhetnek a bajnoki tabella első helyére (Fotó: nk-osijek.hr)
Magabiztos, 3–1-s győzelmet aratott az NK Osijek a Sibenik ellen a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 19. fordulójában. Az eszékiek sikeréből Kleinheisler László egy góllal vette ki a részét.

 

HORVÁT 1. HNL
19. FORDULÓ
NK Osijek–Sibenik 3–1 (3–1) – élőben az NSO-n!
Eszék,
Városi-stadion, v.: Martincic
NK Osijek: Malenica – Bockaj, Loncar, Skoric, Bartolec – Zaper, Nejasmic (Brlek, 61.) – Hiros (Grzan, 60.), Bohar (Pilj, 75.), Kleinheisler (Jurcevic, 84.) – Miérez (Daku, 84.) Edző: Nenad Bjelica
Sibenik: Rogic – Batarelo, Peric, Bilic (Dasilva, 63.), Mina – Bacelic-Grgic (Rak, 21.), Curic – Sahiti (Yordy, 63.), A. Marin, Jakolis – Delic (Cvetkovic, 78.) Edző: Josip Belamaric
Gólszerző: Miérez (3.), Bohar (6.), Kleinheisler (33.), ill. A. Marin (8.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság játékvezetői karához hivatalosan szeptemberben csatlakozó hölgy, Ivana Martincic sípszavára Eszéken útjára induló labda három perccel később már a HNK Sibenik hálójában táncolt: Ramón Miérez szerezte a gólt. A – nemrég szerződéshosszabbítással megkínált – argentin támadó az utóbbi időben nem éppen az előző idény gólkirályi szintjét hozza, igaz, sérülés is hátráltatta, mindenesetre ez a találata a jelenlegi bajnokságban mindössze még csupán a harmadik volt.

Az NK Osijek azonban nem állt le, a szlovén válogatott Danijel Bohar is gyorsan beköszönt, s a nyílt sisakos küzdelemből még 10 perc sem telt el, amikor a korábban már a Dinamóval az ifjúsági BL-ben is vitézkedő Antonio Marin szépíteni tudott. Továbbra sem láthattunk rossz félidőt, melyből Kleinheisler László is kivette részét, aki kimondottan élvezi a játékot, ha ott van az oldalán például Amir Hiros, Mihael Zaper, valamint Darko Nejasmic a csapattársai közül. S ami késett, az nem múlott esetében, hiszen az eszékiek harmadik gólját már maga a magyar válogatott szerezte, egy közeli labdát vágott kíméletlenül a léc alá. Az élvezetes játék a második félidőre valamelyest már veszített izgalmasságából, a Nenad Bjelica vezette hazaiak alighanem a nekik kedvező szombati eredmények tudatában inkább úgy voltak már vele: hozzuk le biztos, kétgólos előnyünkkel a találkozót, míg a Sibenik kimondottan nagyot újítani már nem tudott. Kleinheisler egy alkalommal még naggyá tette a vendégek kapusát, Lovre Rogicot, többször azonban már nem tudott eredményes lenni. Így is elmondhatja azonban magáról ebben a szezonban, hogy a Hajduk után egy másik adriai klubnak is be tudott köszönni az idényben...

Maradt tehát a 3–1, győzelmével az Osijek visszavette a tabella vezető helyét a HNK Rijekától, s az év zárásként éppen a Hajduk Splithez látogat. Kleinheisler nyilván a góllövő cipőjét újra felhúzná a Poljudon, Lovrencsics Gergőék pedig ennek megtalálásában nyilván határozottan megakadályoznák.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Itt a mérkőzés vége!

90+2. perc: Curic kapott sárga lapot az utolsó pillanatokban.

HÁROM PERC A RÁADÁS!

90. perc: Ismét Grzan előtt adódott lehetőség, de a labda elkerülte a kaput.

87. perc: Nagy helyzet a hazaiak előtt! Malenica ívelte fel a labdát, Grzan meglógott a vendégek védelme elől, azonban Rogic védeni tudott a lábával.

86. perc: A bal oldalról íveltek be egy szögletet a vendégek, Marina fejét találta meg a labda, de Malenica védeni tudott.

85. perc: Daku került helyzetbe rögtön a becserélését követően, de nem okozott problémát a lövés Rogicnak.

84. perc: Már egy hazai gólszerző sincs a pályán: Kleinheisler helyén Jurcevic, Miérezt pedig Daku váltja.

78. perc: Újabb csere: a vendégeknél Delic számára ért véget a mérkőzés, Cvetkovic a helyén.

75. perc: A második hazai gól szerzője, Bohar hagyja el a pályát, a helyén Pilj.

74. perc: Bohar lőtt, de az egyik védő blokkolni tud.

68. perc: Kleinheisler lőtt távolról, de Rogic akrobatikus mozdulattal védeni tudott.

63. perc: A vendégek is a változtatás mellett döntenek: Sahiti és Bilic számára véget ért a mérkőzés, a helyükön pedig Yordy és Dasilva folytatja.

61. perc: Hiros és Nejasmic hagyja el a pályát a hazaiaknál, a helyükön Grzan és Brlek.

58. perc: Sahiti lőtt a kapura, de több méterrel elkerülte a felső kapufát a lehetőség.

55. perc: A hazaiaknál Hiros „sárgult be".

52. perc: Mina kapott sárga lapot.

51. perc. Jappernél volt a labda a tizenhatoson belül, de kihagyta a helyzetet.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

45+3. perc: Itt az első félidő vége!

HÁROM PERC A RÁADÁS!

33. perc: GÓÓÓÓL! Kleinheisler László kapott remek kiugratást Bartolactól, a magyar játékos pedig védhetetlenül Rogic kapujába lőtte a labdát. 3–1

31. perc: Hiros előtt adódott nagy lehetőség. Kleinheislertől kapott jó labdát a bosnyák, azonban lövése nem volt elég erős.

28. perc: Jakolis maradt egyedül Malenica kapuja előtt, akit át is vert a vendégek játékosa, csak az üres kapuba kellett volna betalálnia, de Bartolec kivágta a labdát a gólvonalról.

23. perc: Kleinheisler próbálkozott távolról, azonban Rogic védeni tudta a magyar játékos szép lövését.

21. perc: Bacelic-Grgic megsérült, Rak érkezik a helyére.

15. perc: Bohar tette próbára a vendégek kapusát, de Rogic résen volt, és bravúrral védeni tudott.

13. perc: Loncar kapott sárga lapot.

8. perc:GÓL! A két gyors hazai találat után a vendégek szépíteni tudtak, a gólszerző Antonio Marin. Jakolis lőtt először, ami után a labda Marin elé pattant, aki tíz méterről Malenica kapujába lőtt. 2–1

6. perc: GÓÓÓÓL! Megszerzi a második gólját a házigazda, ezúttal Damjan Bohar volt eredményes. Kleinheisler passzolt szépen Hiros elé, aki betört a tizenhatoson belülre, de lövése gyengére sikerült. A kipattanót aztán Bohar szedte össze, aki nem hibázott. 2–0

3. perc: GÓÓÓÓL! Ramón Miérez góljával megszerzi a vezetést az NK Osijek! Az argentin támadó megnyert egy párharcot Biliccel szemben, Boharral kényszerítőzött, majd lőtt a kapuba. 1–0

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

A mérkőzés a kiírás szerint 16.00-kor kezdődött volna, azonban a köd veszélye miatt 13.00-ra hozták előre az összecsapást.

ELŐZMÉNYEK

Az Eszék nagyon jó sorozatot tudhat magáénak, hiszen legutóbb augusztus 29-én szenvedett vereséget a Dinamo Zagreb ellen, azóta a bajnokságban hat győzelem mellett öt döntetlent játszott az együttes, amely így 18 találkozót követően 36 ponttal a második helyen áll. A Sibenik ezzel szemben elmúlt öt találkozójából mindössze egyet tudott megnyerni az Istra 1961 otthonában.

A két együttes ebben az idényben már találkozott: július 16-n az Eszék hazai környezetben 3–0-ra győzött, míg szeptember 25-én, a 10. fordulóban idegenben 2–0-ra múlta felül a Sibeniket a gárda.

Az eszékiek egy győzelemmel megelőzhetnék a szombaton, a Gorica elleni bajnokin hazai környezetben 1–0-s vereséget szenvedő Rijekát, és feljöhetnének az első helyre.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ NK OSIJEK–SIBENIK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik