P. L. 2022.03.19 16:54 Frissítve: 2022.03.19 17:17

1. HNL: két döntetlen után Dalmáciában javíthat az Eszék

Nagy utazás vár(t) az NK Osijekje, hiszen vasárnap 17.05 órától a HNK Sibenik vendége lesz Dalmáciában – a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 28. fordulójában.

Ezúttal Dalmáciában gyűjthet be fontos három pontot az Eszék (Fotó: NK Osijek, archív)

 

Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője hangsúlyozta, lényegében a Sibenik is azon csapatok sorába tartozik, mint a Gorica, mellyel az előző körben 0–0-t értek el – ezzel fájó két pontot „hagytak az ablakban”.

„Az ötödik helyezettől a kilencedikig olyan együtteseket találunk a tabellán, melyek jó csapatok és nyomás nélkül futballozhatnak – fogalmazott az Eszék szakvezetője, az indulásuk előtti sajtótájékoztatón. – A hazaiak edzőváltás után vannak, így némileg nehezebb előre kalkulálni azt, hogy milyen gárda is várhatja csapatomat az idegenbeli bajnokinkon. Persze, saját teljesítményünk ennél sokkal jobban érdekel minket, s ha az idény nagy részében tapasztalt Eszéket láthatjuk viszont a pályán a hét utolsó napján, akkor azért kellő esélyünk van a sikerre.”  

Bjelica szót ejtett arról is, miként áll az együttesével szembeni elvárásokkal.

„Hogy van e valamifajta nyomás? Természetesen már az első naptól, amikor megérkeztem, tisztában voltam vele, hogy komoly elvárásokkal nézhetek szembe, ugyanakkor ez így van rendben, mivel magam is nagy célokkal vállaltam el a munkát.” 

Akikre nem számíthat az eszékiek vezetőedzője: Antonio Mance, Karlo Bartolec, valamint Mato Milos – mindhárman sérültek. Ante Erceg a maródiak listájáról visszatérve egyelőre a második számú legénységnél készül és játszik, míg a védő Danijel Loncar három sárga lap utáni eltiltását tölti. Mindezekeből az is kiderülhet, hogy Kleinheisler Lászlóra továbbra is fontos feladat várhat a fehér-kékeknél, s előreláthatólag a bajnoki táblázaton – legalább – a második hely megőrzésében rá is kellő figyelem irányulhat.

HORVÁT 1. HNL
28. FORDULÓ
17.05:
Sibenik–NK Osijek (Eszék) – élőben az NSO-n!

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.

2023.02.04 14:20:35

Minden más foci nemzetisport.hu

Nagyon nem ment az NK Osijeknek Zágrábban a Lokomotiva ellen, megérdemelten nyertek a hazaiak.