1. HNL: két döntetlen után Dalmáciában javíthat az Eszék

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.03.19. 16:54
null
Ezúttal Dalmáciában gyűjthet be fontos három pontot az Eszék (Fotó: NK Osijek, archív)
Nagy utazás vár(t) az NK Osijekje, hiszen vasárnap 17.05 órától a HNK Sibenik vendége lesz Dalmáciában – a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 28. fordulójában.

 

Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője hangsúlyozta, lényegében a Sibenik is azon csapatok sorába tartozik, mint a Gorica, mellyel az előző körben 0–0-t értek el – ezzel fájó két pontot „hagytak az ablakban”.

„Az ötödik helyezettől a kilencedikig olyan együtteseket találunk a tabellán, melyek jó csapatok és nyomás nélkül futballozhatnak – fogalmazott az Eszék szakvezetője, az indulásuk előtti sajtótájékoztatón. – A hazaiak edzőváltás után vannak, így némileg nehezebb előre kalkulálni azt, hogy milyen gárda is várhatja csapatomat az idegenbeli bajnokinkon. Persze, saját teljesítményünk ennél sokkal jobban érdekel minket, s ha az idény nagy részében tapasztalt Eszéket láthatjuk viszont a pályán a hét utolsó napján, akkor azért kellő esélyünk van a sikerre.”

Bjelica szót ejtett arról is, miként áll az együttesével szembeni elvárásokkal.

„Hogy van e valamifajta nyomás? Természetesen már az első naptól, amikor megérkeztem, tisztában voltam vele, hogy komoly elvárásokkal nézhetek szembe, ugyanakkor ez így van rendben, mivel magam is nagy célokkal vállaltam el a munkát.”

Akikre nem számíthat az eszékiek vezetőedzője: Antonio Mance, Karlo Bartolec, valamint Mato Milos – mindhárman sérültek. Ante Erceg a maródiak listájáról visszatérve egyelőre a második számú legénységnél készül és játszik, míg a védő Danijel Loncar három sárga lap utáni eltiltását tölti. Mindezekeből az is kiderülhet, hogy Kleinheisler Lászlóra továbbra is fontos feladat várhat a fehér-kékeknél, s előreláthatólag a bajnoki táblázaton – legalább – a második hely megőrzésében rá is kellő figyelem irányulhat.

HORVÁT 1. HNL
28. FORDULÓ
17.05:
Sibenik–NK Osijek (Eszék) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik