Liga 2: a végén mentett pontot a Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 18:29
A végén mentett pontot a Csíkszereda (Fotó: FK Csíkszereda, archív)
Először szerzett idegenben pontot az FK Csíkszereda a román másodosztály felsőházi rájátszásában, miután kétszer is kiegyenlített a Sellenberk ellen.

 

A Nagydisznódon rendezett találkozó (Sellenberknek sem feljutási joga, sem hitelesített stadionja nincs) gyors gólváltással indult, George Monea egyéni akció végén lőtt találatára Pintér Bence válaszolt két percen belül, egy sorfal alatt ellőtt ravasz szabadrúgással. A hazaiak szünet után is gyorsan vezetést szereztek, de a hajrában Jelena Richárd büntetőt harcolt ki a szeredai csapatnak, amelyet Makrai Gábor vágott a bal felső sarokba – a korábban kapufát lövő csíki csatárt az sem zavarta meg, hogy a sellenberkiek levonulással fenyegetődztek.

Az FK anyaországi játékosai közül Kelemen Dávid és Makrai Gábor végigjátszotta a találkozót, Pintér Bence a 72. percben váltotta Jelena Richárd, míg Babati Benjámin a 66. percben állt be. Nagy János ezúttal nem kapott szerepet. Csíkszereda 40 ponttal a felsőház ötödik helyén áll, ami a szezon végén osztályozót ér az élvonalért.

LIGA 2, PLAYOFF
6. FORDULÓ
CSC Selimbar–FK Csíkszereda 2–2 (Monea 5., Visics 53., ill. Pintér 7., Makrai 84. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik