DAC: „Nem szerettük volna, hogy ellenünk ünnepeljenek” – Csinger Márk a Slovan-meccs után

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 09:24
Csinger Márk szerint reálisan nézve jó az egy pont (Fotó: DAC 1904)
Mint beszámoltunk róla, a Niké liga rájátszásának 5. fordulója után is megtartotta a 3. helyét a DAC, miután gól nélküli döntetlent ért el a pozsonyi Slovan otthonában. A megszerzett pont elég volt a fővárosi csapatnak, hogy sorozatban hatodszor legyen bajnok.


„A döntetlen jó, de nem szerettük volna, hogy ellenünk ünnepeljenek. Győzni jöttünk, de ha reálisan nézzük a meccset, jó az egy pont. Mindkét csapat nagyot küzdött, senki sem tudott nagyobb helyzeteket kialakítani, ikszes meccs volt igazából. Fájtak az egymás elleni ütközetek, mindenki küzdött, ütötte, vágta egymást. Sajnálom, hogy a második félidő elején nem volt szerencsénk. Matej Trusa a kapufára fejelte a labdát, onnan pedig kijött a labda. Ha az bemegy, akkor lehet, hogy megvan a győzelem, hisz utána nekik nem volt több lehetőségük” – értékelte a találkozót a Nemzeti Sportnak Csinger Márk, aki külön megköszönte annak a 150 DAC-drukkernek a támogatását, akik elkísérték a csapatot és a Slovan-drukkerektől ismét hallgatniuk kellett az alázásukat csak azért, mert magyarok.

A sérülése után fokozatosan kezdi magát bejátszani a csapatba a 21 éves magyar szélső, Damir Redzic. Pozsonyban a pályára lépése után nagyon aktív volt. ,,Számítottam rá, hogy a mester ismét pályára küld. Igyekeztem üres területekbe futni, egy az egybe próbálkozni. Gólra éhesen léptem pályára, de sajnos ez ma nem jött össze. Majd legközelebb. A legfontosabb azonban az, hogy még mindig dobogósok vagyunk. Továbbra is maximálisan odateszem magam az edzéseken, bízom benne, hogy megkapom a lehetőséget a meccseken is. Aztán majd meglátjuk, mi lesz nyáron” – mondta lapunknak Damir Redzic, akinek a kölcsönadása a Ferencvárostól június 30-án jár le.

Szombaton fél négykor kezdődött a pozsonyi találkozó, de Vitális Milán már sötétben, öt óra múlva hagyta el a Nemzeti Stadiont. „Doppingvizsgálaton voltam. Nagyon sok italt elfogyasztottam, de hosszú ideig tartott, amire sikerült a megfelelő mennyiséget kiadnom” – árulta el lapunknak fáradtan a magyar U21-es válogatott játékos, aki ismét nagyon sokat robotolt, hol elöl, hol hátul tűnt fel. ,,Győzni szerettünk volna, sajnos csak egy pontot szereztünk. Kemény, küzdelmes volt a találkozó. Megmaradt a harmadik helyünk, haladunk a célunk felé” – zárta le Vitális Milán, akinek a futballcipőjén az ellenfél a kemény belemenéseivel három lyukat csinált. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik