Superliga: szurkolói balhék tarkították a Sepsi felsőházba jutásáról döntő meccseket – videók

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 20:57
Valóságos csatát vívott egymással az UTA és a Dinamo szurkolótábora (Fotó: gsp.ro)
Öt mérkőzést rendeztek egy időben a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Superliga) alapszakaszának utolsó fordulójában, ahol öt csapat küzdött a felsőházi rájátszásban fennmaradó két helyért. A találkozókat sajnálatos módon szurkolói rendbontások is beárnyékolták.

 

ELŐJÁTÉK EGY KÖZEL 400 LAKOST SZÁMLÁLÓ FALUBAN

Elsőként az UTA és az Universitatea Cluj ultrái csaptak össze meccsre menet – fontos megjegyezni, hogy míg az aradi drukkerek a másodosztályú CSA Steaua (nem összetévesztendő az egykori katonaklub identitását ugyancsak magáénak valló, élvonalbeli FCSB-vel) fanatikusaival állnak „szövetségben”, addig a magyargyűlölő magatartásukról ismert kolozsvári huligánok a Dinamo keménymagjával ápolnak jó viszonyt. A két vidéki szurkolócsapat az Arges megyében található Dedulesti faluban esett egymásnak (az UTA Bukarestben lép pályára a Dinamo otthonában, míg az Universitatea a román főváros mellett található Voluntari vendége), a csendőrök könnygázzal választották szét a drukkereket – számolt be a történtekről a Gazeta Sporturilor.

BUKARESTI CSATA: BUNYÓ A STADIONON KÍVÜL ÉS BELÜL

A fővárosban az aradi különítményhez csatlakoztak a CSA Steaua ultrái, s az így felduzzasztott vendégtábort a stadionon kívül támadták meg a Dinamo hívei – a csendőrség könnygázzal oszlatott, de beavatkoztak a lovas rendőrök is. 

A legkeményebb jelenetekre a stadionon belül került sor: a hivatalos kezdés előtt 10-15 perccel hazai ultrák először görögtüzekkel dobálták meg a vendégszektort, majd a kerítéseken átmászva berontottak a pályára, ahol ismét összecsaptak a gyepre ugyancsak berohanó riválisokkal. A meccsre nagy számban kivezényelt csendőrök nagy nehézségek árán választották szét a két tábort, s emiatt az összes mérkőzés körülbelül nyolcperces csúszással kezdődött el.

ÖNGYÚJTÓVAL FEJBE DOBOTT JÁTÉKOS ÉS MAGYARELLENES RIGMUSOK A SEPSI MECCSÉN

A Sepsi OSK korán vezetést szerzett a Petrolul Ploiesti otthonában, amit nehezen emésztették meg a hazai csapat ultrái, akik először öngyújtóval fejbe dobták a Sepsi jobbhátvédjét, Darius Oroiant, majd felharsantak a magyarellenes rigmusok is a ploiesti kemény meg szektorában – emiatt három percig állt a játék.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik