DAC: újabb zakó, fogy a szurkolók türelme

DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)
Vágólapra másolva!
2024.03.11. 13:12
Csinger ment ki a csalódott szurkolókhoz (Fotó: Bárdos Zsolt)
Nagyszombatban folytatódott a dunaszerdahelyi mélyrepülés, miután a Niké Liga rájátszásának első fordulójában a DAC sima, 3–0-s vereséget szenvedett a helyi Spartak otthonában. A negyedik helyen tanyázó sárga-kékek hátránya így már öt pont a dobogós helyen álló megyei rivális mögött.

Az első félidőben a vendégek álltak közelebb a gólhoz, ennek ellenére egygólos hátránnyal vonultak az öltözőbe,  miután a szünet előtt Yhoan Andzouana a saját kapuját vette be. „Az a szerencsétlen találat az egész meccsre rányomta a bélyegét, azonban ebből meg kell tanulnunk kijönni, nem szabad leülnünk. Minimum úgy kellett volna játszanunk a fordulás után is, mint az első félidőben, hiszen a szünet előtt a hazaiaknak még kapura tartó lövésük sem volt. Az első 45 perc után senki nem gondolta volna, hogy végül sima, háromgólos vereséget szenvedünk. A második félidőben valami történt, küzdeni küzdöttünk, de semmi nem jött össze. Tartottuk ugyan a labdát, de a kapura veszélytelenek voltunk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a DAC védője, Csinger Márk.

A második hazai gól után hosszabb ideig a videóbíróé volt a főszerep, amely végül megadta a találatot. „Borultam az emberrel. Lehetett szó szabálytalanságról, mivel húzott az ellenfél, de a játékvezető végül megadta a gólt. Sajnos ezután jött a harmadik gól, s a végén még a kapusunk, Alekszandar Popovics büntetőt is hárított. Nagyon szomorúak és csalódottak vagyunk. Egy győzelemmel felugrottunk volna a harmadik helyre, így azonban mínusz öt ponttal vágunk neki a következő fordulónak.”

Közel százötven dunaszerdahelyi szurkoló utazott el Nagyszombatba buzdítani a sárga-kékeket. A gyenge teljesítményt hozó meccsen a hármas sípszót már csak páran várták meg, akik magukhoz hívták a játékosokat – hozzájuk Csinger ment oda.

„Közölték, hogy ugyan harcoltunk, de elvárják, hogy eredményt is tudjunk felmutatni. Köszönjük a drukkereknek, hogy mindig mellettünk vannak. Sokan járnak ki otthon, és velünk tartanak az idegenbeli meccsekre is. A mi feladatunk, hogy gólokat szerezzünk és győzzünk. Bízom benne, hogy már legközelebb, a Zsolna ellen így lesz” – zárta szavait a magyar játékos.

A nagyszombati találkozó volt Xisco Munoz tizedik tétmeccse a DAC kispadján. Három-három győzelem és vereség, illetve négy döntetlen a spanyol tréner mérlege. A jó tavaszi rajt után lejtőre kerültek a sárga-kékek: kiestek a Szlovák Kupából, az utolsó négy tétmeccsükön győzelem nélkül maradtak, ezeken csak egy gólt szereztek, viszont ötöt kaptak. 

„Elnézést kérek a szurkolóinktól, hiszen tudjuk, milyen fontos volt számukra a nagyszombati mérkőzés. Sok dologban kell még javulnunk. Ma is láthattuk, hogy a helyzeteink megvoltak, de nem rúgtuk be őket. Lépésről lépésre megyünk tovább, igyekszünk magunk mögött hagyni ezt a nehezen elfogadható eredményt, és holnaptól teljes gőzzel folytatjuk a kemény munkát” – nyilatkozta a Dunaszerdahely spanyol mestere.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
Nagyszombat–DAC 3–0 (1–0) 
Nagyszombat, City Aréna, 3873 néző. Vezette: Dohal
Nagyszombat: Takác – Kostrna (Djuric, 9.), Stetina, Kósa, Mikovic – Zeljkovic, Procházka (Bainovic, 81.) – Daniel, Azango (Bukata, 74.), Ofori – Duris (Poznar, 81.). Vezetőedző: Michal Gasparik
DAC: A. Popovics – Gruszkowski (Yapi, 65.), Kacsaraba, Csinger, Andzouana – Herc, Haratin – Trusa (Redzic, 65.), Vitális (Pape Cheikh, 65.), Ramadan (B. Barisic, 71.) – Jürgens (Gavrics, 71.). Vezetőedző: Xisco
Gólszerző: Andzouana (45+1. – öngól), Zeljkovic (68.), Duris (78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik