Henderson a szaúdi liga egyik legjobb igazolása volt az alelnök szerint

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 11:11
Hendersonnak mára már véget ért a kalandja az arab világban (Fotó: Getty Images)
A Financial Timesnak beszélt – egyebek mellett – az Al-Ettifakhoz nyáron érkező, ám azóta már távozó Jordan Hendersonról a szaúdi liga alelnöke, Szaed Al-Laziz, kiemelve, hogy a 33 éves védő szerződtetéséből nagyon sokat profitáltak és tanultak.

Mint beszámoltunk róla, Jordan Henderson a nyáron 14 millió euróért igazolt a Liverpool FC-től a szaúdi Al-Ettifakhoz, ahol a pletykák szerint a korábbi liverpooli fizetésének többszörösét tehette zsebre hetente. Ám mindössze fél év után véget is ért számára az arab kaland, és januárban a holland Ajaxhoz igazolt – ingyen. Annak ellenére, hogy az Al-Ettifak minimum a 14 milliós vételárat elbukta az üzleten, a szaúdi Pro League alelnöke, Szaed Al-Laziz úgy vélekedik Henderson a liga történelmének legjobb igazolásai közé sorolható.

„A nyáron kilencvenhárom játékos érkezett a bajnokságba, nagy részük a világ bármely csapatában megállná a helyét, igaz, nem is várható el, hogy mindannyian hosszú távon maradjanak. Néha a játékosok nem tudnak beilleszkedni, néha egyszerűen csak nem működnek a dolgok. Ezt el kell fogadni, van ilyen. Ezek ellenére úgy gondolom, hogy Jordan Henderson szerződtetése a liga történelmének legjobbjai közé való. Egyrészt nagyon sokat profitáltunk Henderson igazolásából, másrészt rengeteget tanultunk belőle, és erre alapozva a jövőben tovább építkezhetünk és növekedhetünk. Azóta Jordan mellett voltunk, hogy megérkezett az Egyesült Királyságból, és a mai napig jó a kapcsolatunk vele. Egy nagyszerű fickóról beszélünk, csak ez most egyszerűen nem működött. Ilyen az élet” – fogalmazott a Financial Timesnak Al-Laziz.

Henderson az ősszel összesen 19 mérkőzésen játszott az Al-Ettifaknál, a 17 bajnokiján és két kupameccsén öt gólpasszt osztott ki, gólt nem szerzett. A 33 éves középpályás január közepén távozott a klubtól, s lett az Ajax játékosa, ahol az elmúlt másfél hónapban három holland élvonalbeli bajnoki mellett egy Európa-konferencialiga találkozón szerepelt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik