Törökország: gólja után üzent, elhagyja az országot az izraeli csatár

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 12:21
null
Sagiv Jehezkel gesztusa botrányt robbantott ki (Fotó: Imago Images)
A török rendőrség letartóztatta és kihallgatta Sagiv Jehezkelt, a a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Süper Lig) szereplő Antalyaspor csatárát, miután a játékos a Trabzonspor elleni vasárnapi bajnokin (1–1) szerzett gólja után a kamerának üzent.

A 28 éves csatár a csuklóvédőjére mutatott, amelyen a „100 nap – 7. 10.” felirat és egy Dávid-csillag volt látható. Jehezkel ezzel a Hamász 2023. október 7-i terrortámadására utalt, mely nyomán kirobbant a jelenleg is zajló izraeli-palesztin fegyveres konfliktus.

Az izraeli támadót a meccs után a rendőrség őrizetbe vette és kihallgatta, míg klubja a hivatalos honlapján közölte, hogy a játékos határozatlan időre kikerült az első csapat keretéből. A klub elnöke a török közmédia szerint közben már arról is beszélt, hogy az Antalyaspor már azon dolgozik, hogy felbontsa a játékos szerződését.

A TRT szerint Jehezkel ellen gyűlöletkeltés vádjával indított eljárást az ügyészség. A játékossal kapcsolatban korábban azt írták, hogy kiutasítják az országból, de a török közmédia szerint a 28 éves csatár végül magángéppel tér vissza Izraelbe – ezt a Haaretznek az izraeli külügyminisztérium is megerősítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik