Ázsia-kupa: máris itt az első dupla, katari győzelem a rajton

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 19:14
A házigazda győzelmével kezdődött meg a 18. labdarúgó Ázsia-kupa péntek este: a címvédő Katar az esélyeknek megfelelően 3–0-ra legyőzte Libanont a 2022-es világbajnokság fináléjának otthont adó loszaíli Lusail Iconic Stadionban.

Akram Afif így ünnepelte a torna első gólját – aztán lőtt még egyet (Fotó: Getty Images)
Akram Afif így ünnepelte a torna első gólját – aztán lőtt még egyet (Fotó: Getty Images)
Akram Afif így ünnepelte a torna első gólját – aztán lőtt még egyet (Fotó: Getty Images)

 

Nyomasztó fölényben futballoztak a hazaiak, de sokáig csak körbegurigázni tudták a szinte kizárólag a védekezésre összpontosító libanoniak állásait. Aztán az első félidő végjátékában megtört a jég, a 45. percben a lefejelt és visszapasszolt labdát Akram Afif a bal alsó sarokba lőtte (1–0, VIDEÓ ITT!).

A fordulás után nem sokkal jött a második: a 2019-es Ázsia-kupa kilencgólos gólkirálya, egyben legértékesebb játékosa, Almoez Ali fejelte egy szépen felépített akció végén (2–0, VIDEÓ ITT!).

A folytatásban a katariak visszavettek az addig sem nagy tempóból, a libanoni csapat támadott a szépítésért. A tízperces ráadás hozott is egy gólt, igaz, azt is a hazaiak lőtték: Akram Afif csapott le egy eladott labdára, és nagy vágta után elegánsan a hálóba emelt a kimozduló kapus felett (3–0, VIDEÓ ITT!)

A harmadik gólra majdhogynem kiürült a stadion, a katari publikum jelentős része a győzelem tudatában már úton volt hazafelé…

ÖSSZEFOGLALÓ

 

ÍZELÍTŐ A MEGNYITÓBÓL


ÁZSIA-KUPA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Katar–Libanon 3–0 (Afif 45., 90+6., Almoez Ali 56.)

A négycsapatos csoport másik mérkőzését (Kína–Tádzsikisztán) szombaton játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik