Törökország: Mocsi Attila a szurkolók dühéről is beszélt a bíróverés után

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.12.12. 17:34
null
Mocsi Attila még sohasem futballozott karácsonykor
Mint beszámoltunk róla, az Ankaragücü–Rizespor (1–1) török élvonalbeli bajnoki hétfő esti lefújását követően Faruk Koca, a hazaiak elnöke berohant a pályára és megütötte Halil Umut Meler FIFA-bírót, aki a földre esett, ahol többen megrugdosták. A klubelnök haragját az váltotta ki, hogy a Mocsi Attilát is foglalkoztató Rizespor a hosszabbítás hetedik percében egyenlített. A magyar válogatott kerettag sérülés miatt nem lépett pályára a találkozón, de a helyszínen látta az incidenst.


„Addigra már lejöttem a kispadokhoz, így onnan láttam a történéseket – mondta lapunknak a 23 éves védő. – Érdekes, mert a meccsen nem lehetett különösebben érezni a feszültséget, a szurkolók remek hangulatot teremtettek. Azt láttam a lefújás után, hogy egy-két néző bejutott a pályára, tartottam is attól, hogy nehogy többen be akarjanak szaladni. Aztán amikor megtörtént az incidens, akkor dühösebbek lettek a drukkerek, és elkezdtek flakonokat és egyéb dolgokat dobálni a pályára. A játékvezető megütését nem láttam, de azt igen, hogy a földön fekve két-három rúgást is kapott. A meccs után a csapaton belül mindenki meglepődött, hogy ilyen előfordulhatott, korábban senki nem tapasztalt még hasonlót. Mivel elhalasztották a hétvégi fordulót, két szabadnapot kaptunk, várjuk a szövetség döntését a folytatással kapcsolatban.”

A nyáron Zalaegerszegről a Rizesporhoz szerződő Mocsi Attila rögtön alapember lett a török csapatban, remekül is ment neki a játék, ám december elején bokasérülést szenvedett, így a legutóbbi két mérkőzést kihagyta.

„Már alakul a bokám, igaz, még elég rosszul néz ki, be van dagadva és véraláfutásos. Szerencsére séta közben nem fáj, az ödémák mennyisége okoz problémát. Hogy mi történt? Az egyik edzésen blokkoltam egy lövést, a bokám pedig aláfordult, alig bírtam ráállni. Először azt hittem, hogy komolyabb a probléma, de szerencsére az MR-vizsgálaton kiderült, hogy a szalag és a csont rendben van. Most az a cél, hogy eltüntessük az ödémákat, ennek érdekében különböző kezelésekre járok. Rosszkor jött a sérülés, de bízom benne, hogy a következő meccsre már rendben leszek. Igaz, nem tudni, hogy mikor lesz a következő mérkőzésünk...”

A Rizespor remek formát mutat, már négy bajnoki óta veretlen, és simán továbbjutott a Török Kupában. Jelenleg nyolcadik a tabellán, csupán négy pontra az európai kupaindulást jelentő negyedik helytől.

„Szerencsére kijöttünk a gödörből, igaz, még van min javítanunk. A tizenöt szerzett gól kevés, de bízom benne, hogy egyre jobbak leszünk, és oda érünk a negyedik helyre, amely nemzetközi kupaindulást jelentene. Még sok van hátra a bajnokságból, de jó úton járunk. Az Ankaragücü ellen kicsit akadozott a játék, de a csapat erejét mutatja, hogy így is sikerült egyenlíteni a hosszabbításban.”

A Rizespor normál keretek között még három bajnokit játszott volna ebben az évben: december 18-án a Besiktas lett volna az ellenfél, s papíron 21-én a Pendiksporral, 25-én a Kasimpasával találkozik.

„Sohasem futballoztam még karácsonykor. Idekint tizenöt-tizenhat Celsius-fok van, semmi nyoma annak, hogy közeledik az ünnep. A szüleim jönnek ki hozzám, itt töltjük a karácsonyt, a két ünnep között pedig a barátaim látogatnak meg. Nincs ezzel probléma, tudtam, amikor ideigazoltam. Igaz, furcsa lesz, hogy amíg otthon mindenki a karácsonyra készül, addig én a Kasimpasa elleni bajnokira. A mérkőzés után négy szabadnapot kapunk, majd folytatjuk a munkát, ugyanis január hetedikén máris jön a Hatayspor elleni bajnoki.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik