Sepsi: erdélyi magyar edző válthatja Ciobotariut – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.11.28. 17:42
null
Bálint László (Fotó: Getty Images)
Bálint László válthatja az eredményválságba kerülő Liviu Ciobotariut a román élvonalban (Superliga) érdekelt Sepsi OSK kispadján – írja saját forrásaira hivatkozva a Gazeta Sporturilor.

 

A júniusban kinevezett szakember Szuperkupa-győzelemmel indította az évadot, majd az Európa-konferencialiga playoffköréig menetelt a szentgyörgyiekkel – ezután viszont mélyrepülés következett a bajnokságban, amely hatmeccses vereségszériában csúcsosodott ki. Az elmúlt hónapban valamelyest ugyan javultak a Sepsi eredményei, de az FCU Craiova otthonában elszenvedett hétfői vereség után ismét szóba került az edzőváltás kérdése.

„A mai játékkal csak a kiesés elleni harcra vagyunk jók – nyilatkozott feldúltan a Sepsi tulajdonosa, Diószegi László a mérkőzést követően. – Az elmúlt időszakban a Rapid elleni meccset leszámítva semmit sem mutattunk a pályán. (...) Borzalmasan játszottunk! Szégyenérzet fogott el a második félidő láttán. (...) Két-három napon belül eldöntjük, mi lesz. Nem szoktam hirtelen döntéseket hozni, de az egyértelmű, hogy változásra, sokkra van szüksége a csapatnak.”

A Gazeta Sporturilor szerint a Sepsi vezetősége már megtalálta Ciobotariu lehetséges utódját Bálint László személyében. A brassói születésű, magyar állampolgársággal is rendelkező egykori védő – aki a 2009–2010-es évadban a DVTK-t erősítette – legutóbb Aradon edzősködött, az UTA kispadjáról április végén állt fel.

A román sportlap megkeresésére Diószegi tagadta, hogy egyeztetett volna Bálinttal, s azt mondta, hogy csütörtökön fog dönteni Liviu Ciobotariu sorsáról. A Sepsi OSK egyébiránt a 16 csapatos román élvonal tizedik helyén áll, öt pontra a felsőházi rájátszást érő helyektől.

ROMÁN SUPERLIGA
17. FORDULÓ
FCU Craiova–Sepsi OSK 2–1 (1–1)
Craiova, Városi Stadion, 2000 néző. Vezette:Vidican
FCU Craiova: Gurau – Padula, Campagnucci, Lacroix, Mascarenhas – Baeten (Bauza, 63.), Achim (Albu, 75.), Van Durmen – Chitu, Blanuta, Bahassa (Sidibe, 74.). Vezetőedző: Giovanni Costantino
Sepsi OSK: Niczuly – D. Ciobotariu, Balasa, Ninaj, Otelita – Alimi (Rodríguez, 77.), Gheorghe (Paun, 77.) – Stefanescu (Varga R., 83.), Matei, Aganovic (Damascan, 63.) – Safranko (Rondón, 77.).Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Gólszerző: Blanuta (10.), Lacroix (90+2.), ill. Matei (31.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik