Brazília: Messit méltatta, de valójában mintha Neymart piszkálta volna az államelnök

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 10:36
null
Neymar és Lionel Messi egy kevéssé vidám pillanata az idei párizsi bajnokavatáson (Fotó: Getty Images)
Szerdán operálják a súlyos térdsérülést szenvedő Neymart, de a brazil labdarúgó elsősorban nem emiatt téma hazája sajtójában: a kedélyeket az államelnök, Lula minapi nyilatkozata borzolja – és egy vasárnapi parti, amely után Neymar kislányának édesanyja is posztolt…

 

„Nem tartom lehetetlennek, hogy Messi brazil labdarúgók példaképe legyen – adott hangot a Brazíliában szinte szentségtöréssel felérő véleményének Lula a közösségi médiában heti rendszerességgel posztolt interjúja legfrissebbikében. – Harminchat évesen az Egyesült Államok bajnokságában futballozik, tavaly világbajnok lett, az idén pedig ismét megkapta az Aranylabdát.”

A futball iránti rajongásáról is ismert államelnök fájlalja, hogy sok brazil tehetség már tizenévesen légiósnak áll, de nem tudja kezelni az ezzel járó lelki terhet, nem képes kibontakoztatni tehetségét, eltűnik a süllyesztőben – bezzeg a nagy rivális Argentína immár nyolcszoros aranylabdása milyen szép pályát futott be!

„Messi pályafutása példaként szolgálhat a mai tizenhat-tizenhét éves brazil futballisták számára is. Aranylabdát nyerni olyan klasszisok tudnak, akiknek életében a partizás, az éjszakába nyúló bulik nem játszanak főszerepet. Ha nem mutatsz példát, nem sok hasznot hajtasz. Több mint húsz éve nem nyertünk világbajnokságot, és ha labdarúgóink nem képesek felfogni, hogy változniuk kell, komolyabban, felelősségteljesebben kell élniük, akkor még sokáig fogunk várakozni” – folytatta Lula, akinek utóbbi mondatai alighanem elsősorban az Aranylabdát elhódítani sohasem képes Neymarnak szóltak.

Brazil lapok emlékeztetnek arra, hogy a tavalyi elnökválasztás előtt Neymar többször is fotózkodott Jair Bolsonaróval, az akkor hivatalban lévő elnökkel – aki végül elvesztette a voksolást –, és ezt Lula aligha felejtette el.

Ami a most megfogalmazott elnöki kritika időszerűségét illeti: a nyáron Szaúd-Arábiába igazoló Neymar a hírek szerint a hétvégén – néhány nappal a műtétje előtt – újra nagy bulit csapott Rio de Janeiro-közeli otthonában, amit még újszülött kislánya édesanyja is rosszallóan kommentált a közösségi médiában.

„Ne remélj változást egy olyan embertől, aki nem képes megérteni, milyen problémákat okoz a viselkedésével…” – írta Bruna Biancardi, mire nem sokkal később Neymar is megnyilvánult a közösségi médiában:

„A saját életünk sínen tartása sem egyszerű feladat, miért foglalkozunk másokéval? Mindenkinek megvannak a maga okai arra, mit miért tesz, miért él úgy, ahogy. Törődjön mindenki a saját sorsával, tegye boldogabbá a napjait, és hagyja a többieket a saját útjukat járni.”

A brazil válogatott októberi, Uruguay elleni vb-selejtezőjén térdszalagszakadást szenvedő Neymar műtétje szerdán lesz Belo Horizonte-ban. Szaúdi klubja, az Al-Hilal szerette volna, ha a beavatkozás Párizsban történik, de a 31 éves futballista ragaszkodott ahhoz, hogy az őt már többször operáló Rodrigo Lasmar, az Atlético Mineiro és a brazil válogatott orvosa végezze el az operációt.

RÉSZLET LULA INTERJÚJÁBÓL


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik