Brazil–argentin: a véres jeleneteknek súlyos következményei lehetnek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 07:43
null
A brazil rendőrök rátámadtak az argentin szurkolókra (Fotók: AFP)
Brazíliai beszámolók szerint FIFA-vizsgálat indul a Brazília–Argentína (0–1) vb-selejtező előtt, a Maracana lelátóin elkövetett erőszakos cselekmények miatt.

A brazil globo.combeszámolója szerint a FIFA vizsgálatot indít a brazilok Argentína elleni, 1–0-ra elveszített vb-selejtezője előtt, a lelátón történt erőszakos cselekmények miatt. Mint ismeretes, a mérkőzés előtt a brazil rendőrök a Maracana Stadion déli szektorában bementek az argentin szurkolók közé és válogatás nélkül, gumibottal ütni kezdték a vendégdrukkereket. Lionel Messiék a történtek miatt levonultak a pályáról és csaknem 30 perccel csúszott a meccs kezdése.

A globo.com a FIFA fegyelmi kódexének 17. cikkelyére hivatkozva azt írja, a vb-selejtező biztonságos megrendezésének kizárólagos felelőse a brazil szövetség (CBF), amely egyedüliként büntethető is, ha bármilyen incidens történik a stadionban.

Válogatás nélkül ütötték a drukkereket
Válogatás nélkül ütötték a drukkereket

 

A FIFA fegyelmi kódexe felsorolja a fegyelmi bizottság által kiszabható lehetséges szankciók sorát. Ezek a pénzbüntetéstől a szektor- vagy stadionbezáráson át a semleges pályán történő meccsrendezésig, pontlevonásig és a vb-selejtezőből való kizárásig terjedhetnek.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
DÉL-AMERIKA, 6. FORDULÓ

Brazília–Argentína 0–1
(Otamendi 63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik