UEFA: továbbra sem játszhatnak az orosz utánpótláscsapatok

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.10. 13:43
null
Az UEFA döntött, továbbra sem játszhatnak az orosz utánpótláscsapatok (Fotó: Getty Images)
Továbbra sem játszhatnak mérkőzést az orosz utánpótlás-válogatottak, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) október 10-i, nyoni ülésén tárgyalta volna az ügyet, de végül a napirendi pontot visszavonták.

 

A Sky Sports újságírója, Rob Harris, a New York Timesnál dolgozó Tariq Panja, illetve az AP hírügynökség is arról számolt be, hogy az orosz utánpótláscsapatok szerepeltetése hatalmas kritikát kapott, az ellenzék miatt pedig lehetetlen ésszerűen megvalósítani a javaslatot.

Az AP arról írt, hogy az UEFA a végrehajtó bizottság keddi ülésén döntött a visszavonás mellett.

„A napirendi pontot visszavonták, mert nem találtak olyan technikai megoldást, amely lehetővé teszi az orosz csapatok játékát” – fogalmazott az Associated Press, azok után, hogy az UEFA szeptember végén még úgy döntött, megnyitja a kaput az orosz U17-es csapat előtt, amelyet Ukrajna orosz inváziója miatt zártak ki a versenyből, a korosztályos válogatott pedig az akkori feltételek szerint az orosz zászló, nemzeti himnusz és válogatott felszerelés nélkül, Oroszországon kívül játszotta volna a meccseit.

Az AP szerint az UEFA 55 tagszervezete közül legalább 12 jelezte, hogy csapataik megtagadják az orosz válogatottak elleni mérkőzéseket.





 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik