Sport Forum Hungary 2023: izgalmas témák az ország legnagyobb sportkonferenciáján

Vágólapra másolva!
2023.10.12. 16:12
null
A 2022-es Sport Forum Hungary egyik kerekasztal beszélgetésén (balról jobbra) <strong>Dárdai Pál, Sztanyiszlav Csercseszov, Varga Sándor</strong> és <strong>Szöllősi György</strong> (Fotó: Árvai Károly)
A Sport Forum Hungary, Magyarország vezető sportkonferenciája idén is inspiráló rendezvényre készül. Az előző év sikerét követően a 2023-as esemény központi témája a nemzetközi együttműködés lesz, amely során a V4 régió sportéletét és sportgazdaságát meghatározó kulcskérdések kerülnek terítékre.

 

Az idei konferencia öt fő téma köré épül fel: fenntarthatóság, mesterséges intelligencia, digitalizáció, integráció és nemzetköziesedés. Az esemény előadói és résztvevői ezeknek a trendeknek a sportvilágra gyakorolt jelenlegi és jövőbeli hatásait tekintik át. A program október 19-én, csütörtökön reggel 9 órakor kezdődik köszöntőbeszédekkel, majd ezt követően 9:30-tól három teremben párhuzamosan zajlanak majd az előadások és beszélgetések a Puskás Arénában.

A konferencián bemutatkozik a Sport Forum Awards, amit azzal a szándékkal hívtak életre, hogy egy itthon egyedülálló objektív szempontrendszer alapján elismerjék az ország legnagyobb marketingértékkel bíró sportolóit és csapatait. A díjkategóriák értékelési módszertanának kialakításában szakmai partnerként közreműködött a PwC Magyarország, a Neticle és az Observer Médiafigyelő is.

A lengyel SportBiz-zel való együttműködésnek köszönhetően három angol nyelvű kategória (Best sponsorship & marketing campaign, Best Sport Facility, Sport media) legjobb pályázatait tovább küldik a jövő tavaszi SportBiz Awardsra, ahol nemzetközi színtéren is megmérettethetnek. További információk a kategóriákról és azok leírásairól a Sport Forum Hungary Awards honlapján találhatók.

E kategóriákon kívül 2023-ban is átadják a legértékesebb sportoló, a legértékesebb sportcsapat, és a legértékesebb parasportoló elismeréseket. Tavaly olyan díjazottak szerepeltek, mint például a Szerencsejáték Zrt., a Ferencváros és a Retro Jeans, az Allianz és a Magyar Jégkorong Szövetség, a MOL Nyrt., a Fitparádé, a Benu Magyarország és a Magyar Vízilabda-szövetség. A jövő legértékesebb sportolói között találhattuk a felnőtt és junior világbajnokságot nyerő vízilabdázó fivéreket, Vigvári Vincét és Vigvári Vendelt, a birkózó Nyikos Veronikát, a teniszező Udvardy Lucát. Az év akciója díjat azok a klubok vagy sportági szakszövetségek kapták, amelyek a fő profiljuk mellett időt és erőforrást szánnak a helyi közösségek támogatására, és társadalmi problémákra hívták fel a figyelmet edukációs céllal, sportolóikat is bevonva: Magyar Úszó Szövetség, Ferencvárosi TC, Győri Audi ETO, Hydro Fehérvár AV19, Seyu – MPB, Szentkirályi Magyarország, V30 Sport-és Élményközpont.

A Nemzeti Sport a Sport Forum Hungary kommunikációs partnere, ennek keretében tavaly Szöllősi György főszerkesztő nagy sikerű panelbeszélgetést moderált többek mellett Dárdai Pál, a Hertha BSC jelenlegi és Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros volt edzője részvételével. 2023-ban is hasonló sztárvendégek és érdekes előadások várhatók a Puskás Arénában. A tervek szerint A Sportrádió is beszámol a konferenciáról, közzé téve az az előadások hanganyagát. A részletes program itt található.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik