Kiböjtölték a sikert: öt gólt vágott odahaza a Sepsi OSK

Vágólapra másolva!
2023.10.23. 16:55
null
Fotó: Tókos Csaba
A román labdarúgó Superliga 13. fordulójában a Sepsi OSK 5–2-re megverte odahaza a Botosani együttesét.

ROMÁN LIGA 1
13. FORDULÓ
Sepsi OSK–Botosani 5–2 (2–2)

Sepsiszentgyörgy,Sepsi OSK Aréna,3120néző.V:Coltescu
Sepsi OSK:Niczuly – Oroian, Kecskés Á., Ninaj, Stefan (Gheorghe, 72.) – Jonathan Rodríguez, Alimi – Stefanescu (Varga R., 72.), Matei (D. Ciobotariu, 58.), Damascan (Aganovic, a szünetben) – Debeljuh (Safranko, 59.).Vezetőedző:Liviu Ciobotariu
Botosani:Ducan – Benzar (Adams Friday, 70.), Mutombo, Seroni, Tiganasu – G. David, Petro (Zabou, 76.), Florescu (Casap, 70.) – Mouaddib, M. Ilicic (Dragu, 70.), Pinson (Drolé, a szünetben).Vezetőedző:Dan Alexa
Gólszerző:Benzar (15. – öngól), Alimi (38., 66. – az elsőt 11-esből), Aganovic (47.), Gheorghe (85.), ill. G. David (25.), Florescu (41. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Öt hét után először játszott hazai pályán a Sepsi OSK, és öt gólt vágva a FC Botosani hálójába zárta le hat vereségből álló rossz sorozatát.

Hibát hibára halmozó védelmekről szólt az első félidő, és bár az óriási eredménykényszer alatt játszó csapatok támadói sem remekeltek, négy gólt így is összehoztak a felek. Marius Stefanescu már az első percben megcélozta a vendégek kapuját, de Razvan Ducan védett, Kecskés Ákos és Branislav Ninaj fejesei pedig célt tévesztettek. Romario Benzar viszont kisegítette a 331 perce gólképtelen szentgyörgyieket, és suta mozdulattal saját kapujába lőtte Cosmin Matei beadását. Ugyanő tíz perc múlva már a másik oldalon adott gólpasszt Gabriel Davidnak, aki Ninaj lába között lőtte a hosszú sarokba a labdát.

Egy percen belül mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, de Miroslav Ilicic, majd Stefanescu is jó helyzetből lőtt mellé, majd Matei szabadrúgása után Eduard Florescu karjára hullott a labda, a VAR segítségével megítélt büntetőt pedig Isnik Alimibelőtte. Ez a szentgyörgyi vezetés azonban még három percet sem tartott, mert Vitalie Damascan a tizenhatos szélénél fellökte Benzart, és Florescu sem hibázta el a tizenegyest.

Liviu Ciobotariu, a Sepsi edzője nagyot húzott szünetben Adnan Aganovic becserélésével, a veterán horvát középpályás ugyanis első labdaérintésével a hálóba vágta a védőről elé pattanó labdát. Ezt a vezetést pedig már nem engedte ki kezéből a Sepsi, amely az ellenfél térfelén tartva a labdát nullázta le a Botosani helyzeteit. Isnik Alimi hat méterről fejelt gólja és Ion Gheorghe 30 méterről eleresztett bombája pedig két látványos találattal zárta el az addig elsősorban a védők bénázásának köszönhetően gólgazdag mérkőzést.5–2

PERCRŐL PERCRE

90+7. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+5. perc
Néhány hazai támadás maradt még ebből a meccsből, nincs már tűz a vendégekben. Emberhátrányban meg pláne.

Hat perc a ráadás.

90. perc
Ciobotariu odarúg Casapnak, akit hordágyon visznek le.

87. perc Kis tolongás a pályán, Rodríguezzel és Mutombóval a főszerepben. Utóbbi kezdett, egy lökéssel.

85. perc A bal oldali szöglet sem jobb, de éppen ION GHEORGHE elé fejelik a labdát, aki középről, jobbal 27 méterről irgalmatlan nagy gólt lő a bal felső sarokba. 5–2!

83. perc Varga kornerét kifejeli az ötös bal sarkáról Ninaj elől Mutombo.

79. perc Safranko majdnem kihasználja Ducan bakiját, aki a 16-oson kívül elvét egy kósza indítást, de a 16-oson belül szereli az éket a kapus... lábbal.

78. perc Drolé jobb oldali beadását Ninaj Mouaddib elől a kapu tetejére menti.

77. perc Varga a jobb felső mellé lő egy 25 méteres szabadrúgást.

2021-ben Stefan Askovszki (ingyen, ma már egyesület nélküli), ez év elején Catalin Golofca (ma Chindia), George Dragomir (ma nincs nevezve) és Razvan Began (ma már FC Dinamo) igazolt a Sepsitől a Botosanihoz. Utóbbi a nyáron távozott, de egy hónap után máris továbbállt.

72. perc Varga Roland és Ion Gheorghe be, Stefanescu és Stefan le.

70. perc Adams Friday Benzart, Andrei Dragu Ilicicet váltja a vendégeknél. Carlo Casap be, Florescu le.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba


66. PERC GYÖNYÖRŰ GÓL! Stefanescu a jobb szélen visszagurít Ciobotariunak, aki jobbról jobbal középre emeli a labdát, az ötös elől a jobb felsőbe fejeli a labdát ISNIK ALIMI!

65. perc Stefanescu jobbról egy védő lába között középre teszi a labdát, de pontatlanul, Aganovic nem éri el.

61. perc Stefanescu ballal a jobb alsó mellé lő a 16-os elől, középről, de korner. Ő adja be... pontatlanul.

58. perc Denis Ciobotariu be, Matei le, karmester helyett védő. Pavol Safranko váltja Debeljuhot, ékcsere.

56. perc A hazai drukkerek eléneklik a Szózatot 1956 tiszteletére.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

50. perc Mateit ellökik három remek csel után, jobbal Oroian feladja a kapusnak a 24 méterről járó szabadrúgásból a labdát. Debeljuh 19 méteres, jobblábas lövése elkerüli a bal felsőt.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

47. PERC GÓLLAL, ADNAN AGANOVIC ballal a jobb sarokba lő félmagasan az ötös bal sarkáról, miután Matei passzát Debeljuh hatról az előtte álló Seroniba pörgeti finom bokamozdulattal. 3–2!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Damascan helyett Adnan Aganovic a pályán, Pinson helyett Jean-Armel Drolé a vendégeknél.

A vendégek két nagy hiányzója Rijad Sadiku és Sebastian Mailat.

E párharc legjobb góllövői:
Laurentiu Bus 3
Alexandru Tudorie 3
Mario Rondón 2
Gabriel Vasvari 2
Mihai Roman 2

Egy kis örökmérleg! 17 meccs, 4 sepsis és 7 botosani-sikerrel, 20, ill. 21 rúgott góllal.

„Véleményem szerint csak feltételezték, mikor meghallották, hogy külföldi játékosról van szó. Semmi alapja nem volt ennek a véleménynek. Még csodálkozom is, hogyan hozhatott le egy sportújság egy ilyen hírt.”

„A személyiségi jogok miatt nem mondhattuk el, kivel történt az eset. A lényeg az, hogy Varga Rolandot ártatlanul belekeverték ebbe a helyzetbe.”

A szombati nap folyamán hivatalosan közzétett a Sepsi egy hírt, miszerint az egyik külföldi játékosukat igazoltatták, és kiderült, hogy ittasan vezetett. A román sajtó Francisco Júnior mellett a 24-szeres magyar válogatott csatárt, Varga Rolandot gyanúsította, Diószegi nyilatkozatából azonban kiderül, hogy a 33 éves játékosnak nem volt köze az esethez.

A Sportrádió Hazafutás című műsorában a Sepsi OSK elnöke, Diószegi László Rizmayer Mihálynak elárulta, nem Varga Roland volt az a külföldi játékosuk, akit ittas vezetésen kaptak.

45+4. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Három perc a ráadás.

43. perc Niczuly szenzációsan fut ki a Florescu indította Pinson elé a 16-os bal sarkára.

42. perc Virgile Pinsonnak sárga lap lökésért. Oroian volt az áldozat.

41. PERC EDUARD FLORESCU ballal a jobb alsóba lő, Niczuly balra el. 2–2!

39. perc Damascan teljesen fölöslegesen nekimegy a 16-oson belül Benzarnak, ez 11-es lesz. Bizony.

38. PERC ISNIK ALIMI ballal lazán a bal alsóba gurítja a labdát, amúgy viallisan. 2–1!

37. perc Spori a TV előtt, ez általában 11-est jelent. Igen, Florescu kezezett.

36. perc Matei jobb oldali szabadrúgását Benzar kézzel paskolja el Damascan elől? Megmondja majd a VAR. Vagy Florescu kezére pattant a labda? Hamarosan kiderül.

33. perc Matei jobbal a 16-osról Ducanhoz emeli a labdát, ami mellre veszi azt lazán.

32. perc Ninaj szereli kétszer is a 16-oson Mouaddibet.

30. perc Rodríguez és Matei akciózik, Stefanescu meg egy csel után ballal a jobb alsó mellé tekeri 12-ről, középről a labdát.

29. perc Ilicic elfekteti Kecskést Seroni hatalmas passza után, de 13-ról, középről jobbal a jobb alsó mellé lő.

28. perc Oroian jobb oldali, jobblábas beadását kiejti a kapus, de éppen nem Debeljuh elé.

25. PERC GABRIEL EUGEN DAVID egyenlít, Benzar jobbról jövő, remek passza után az ötös jobb sarka elől, Ninaj mellől jobbal a jobb alsóba lő jobb külsővel. 1–1! És nem volt lesen a meginduló Benzar, csak majdnem.

20. perc Mouaddib ballal kapura lő 18-ról, középről, Niczuly figyel azonban.

Benzar 19-szeres román válogatott, volt a Lecce és a Perugia légiósa, de játszott Aradon is.

18. perc Benzar 22 méteres jobblábas lövése igen pontatlan, a szabadrúgásból.

17. perc Isnik Alimi kap sárga lapot, felvágta a 16-os előtt Mouaddibet. Aki francia U19-es válogatott, marokkói származású, és a Lille neveltje. És ránézésre is hasonlít a Dűne legújabb főszereplőjére, nem csak a neve szerint.

15. PERC VEZET A SEPSI, Damascan jobb oldali, igen pontatlan beadását ROMARIO BENZAR az ötösről, középről ballal ki akarja vágni, de hátrafelé lő, a saját kapusához, akiről a kapu közepébe pattan a labda, laposan. Mindegy, milyen góllal, de vezet a Sepsi! 1–0!

13. perc Damascan bedob egy műesést az ötös jobb sarka és Seroni mellett, tovább. Jogosan.

12. perc Egy jobb oldali kornerre remekül érkezik Kecskés, de Ninaj estében elfejeli előle a labdát, nagyon-nagyon a jobb sarok mellé.

6. perc Rodríguez 16-os előtti lövése sem pontosabb.

5. perc Florescu ballal a bal alsóba lőne 21-ről, de Niczuly fogja a labdát, vetődnie sem kell ehhez.

3. perc A bal oldali kornert hat méterről a jobb felső fölé fejeli Rodríguez. Nem is ő volt, inkább Damascan lehetett az.

2. perc Helyzettel, de Stefanescu jobblábas, 13 méteres, kissé jobbról jövő lövését nagy vetődéssel kihalássza a jobb alsóból Ducan.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

Egy újabb kudarc – és otthon már egy döntetlen is annak számítana – már az alapszakasz feléhez közeledve jócskán lecsökkentené a jelenleg tizenkettedik Varga Rolandék esélyeit a felsőházi rájátszásba, azaz a legjobb hat közé jutásra.

A székelyföldi csapat immár hatmeccses bajnok kudarcsorozata miatt ugyanis az eddig a játékosok felelőségéről beszélő Diószegi László klubelnök keddre a nyáron szerződtetett szakvezetővel is beiktatott egy megbeszélést.

Liviu Ciobotariu vezetőedző állása is veszélybe kerülhet, amennyiben a nyeretlen sereghajtó FC Botosani-t sem győzi le hétfő délután a Sepsi OSK.



A Sepsi OSK október 23-án, hétfőn a Botosani ellen törheti meg hét meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát. Az E-Népújság szerint az eredmények függvényében a Sepsi kedden dönthet Liviu Ciobotariu vezetőedző leváltásáról.

A televíziós közvetítésből kiragadott felvétel (Fotó: Digi Sport)

„Elnézést kérünk a videobíró és a segéd-videobíró hibájáért, akik nem jól jelölték meg az utolsó előtti védőt. Mindkettejüket felfüggesztettük” – idézte a Központi Játékvezetői Testület Poli Iasi–Sepsi OSK mérkőzés kapcsán tett közleményét a lap, amely szerint a játékvezetőknek nem ez volt az egyetlen furcsa, megkérdőjelezhető döntésük.

A 81. percben a Sepsi OSK egyenlített az újonc jászvásáriak vendégeként, a gólt a játékvezető ELŐSZÖR megadta, ezt követően viszont ellenőrizték azt a videobíró-szobában, ám a lesvonal behúzásánál figyelmen kívül hagytak egy védőt, akinek lábai között haladt át a lesvonal. Az esetet a játékvezető öt percig ellenőrizte (annak ellenére, hogy ilyen objektív esetnél ritkán szoktak kimenni a képernyőhöz), majd visszavonta a Sepsi találatát, így a szentgyörgyiek 1–0-s vereséget szenvedtek, s egy ponttól elestek.

találkozót az E-Népújság szerint több megkérdőjelezhető játékvezetői ítélet is befolyásolta, a videobírót, valamint segédjét felfüggesztették.

A válogatott szünet után is folytatódott a Sepsi OSK őszi vesszőfutása, a székelyföldi csapat az augusztusban elhalasztott mérkőzésen az újonc Poli Iasi otthonában szenvedte el sorozatban hatodik vereségét.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–BOTOSANI MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik